ЖИЛ ПАНИЗИ ПРИВЛЕЧЕН КАТО ТЕСТОВ ПИЛОТ ЗА ПЕЖО 207 S2000

  • Home
  • ЖИЛ ПАНИЗИ ПРИВЛЕЧЕН КАТО ТЕСТОВ ПИЛОТ ЗА ПЕЖО 207 S2000

БИВШИЯТ пилот на Ред Бул Шкода Жил Панизи (на снимката) е официално ангажираният от Пежо-Спорт изпитател, който ще работи по изглаждането на новия автомобил на французите за световното първенство по рали от следващата година Пежо 207 Супер 2000.

“Колата има огромни качества, но въпреки всичко не мога да не кажа, че все още по нея има и още доста работа”, заявява Жил Панизи в интервю пред френския колега Алекс Бено.

Според Бено, намеренията на Панизи са да получи програма за участие с новия автомобил в няколко поредни състезания от първенството на Франция. Панизи твърди, че това би било идеална част от развитието на Пежо 207 Супер 2000 през следващата година.

Новото Пежо 207 Супер 2000, за чието развитие ще отговаря
бившия пилот на Ред Бул Шкода Шил Панизи.

Снимка: Архив RallyXpress

Роденият и живеещ в Мантон пилот, имаше най-забележителните си успехи като състезател на Пежо, преди през миналата година да премине като основен състезател на Мицубиши Спорт.

Преди месеци Жил и Ерве Панизи, братята-екипаж, които направиха впечатляваща кариера в световните ралита, се разделиха почти със скандал. Една от причините бе, че Ерве бе намерил друг пилот и поискал “промяна на предизвикателствата”. Като официален повод се сочеше, че Ерве е започнал собствен бизнес в Монако.

Миналият уикенд обаче братята Панизи караха заедно в португалския кръг от европейското първенство Винхо да Мадейра.