Жил взима Кофи дей и третата си титла в APRC

  • Home
  • Жил взима Кофи дей и третата си титла в APRC

ИНДИЙСКИЯТ пилот на MRF Шкода Гаувар Жил (на снимката) спечели както домашния кръг от сериите на ФИА за регионалния шампионат на Азия и Пасифика – рали Кофи дей, така и третата си титла в своята кариера. 35-годишният пилот и неговият белгийски навигатор Стефан Прево завършиха с близо четвърт час преднина на финала, оставяйки втори в класирането съотборника си в MRF Шкода Оле-Кристиян Вейби. 20-годишният норвежец стана жертва на счупен задвижващ вал във втория ден на ралито, което му коства значителна загуба на време. В следобедната част от този ден Вейби можа да продължи, едва след като беше сменена скоростната кутия и съединителя на автомобила. Така на младия пилот се наложи да наваксва време и позиции, но той успя да се измъкне от четвъртото място и да финишира втори, финиширайки четири пъти втори в оставащите до финала четири скоростни отсечки. Трети е друг местен пилот – Пи-Джи Абхилаж, който бе зад волана на Субару Импреза WRC STi.

снимка: организатори на кофи дей рали
ДВОЙНА ПОБЕДА У ДОМА… Жил и Прево първо взеха домашния старт от шампионата на Азия и Пасифика, а с него и третото отличие за индийския пилот.

Гостуващият специално за Кофи дей Рали новозеландски пилот Майк Йънг, се състезаваше в тази надпревара с национално хомологиран за първенството на страната Фолксваген Поло R2, но му се наложи да пропусне етапи, след като резервоарът за горивото на неговия автомобил се оказа спукан в края на първия тур. Първото място в класирането на местното първенство бе спечелено от Рахул Полос (Мицубиши Седиа), но това стана, след като прекият му съперник Амитаржит Гхош (Махиндра XUV500) направи впечатляващ пирует с автомобила си и загуби авантажа си.

снимка: организатори на кофи дей рали

МАЛШАНС ЗА НОВОЗЕЛЕНДЕЦА… Дебютът на Майкъл Йънг с национално хомологираното Поло R2 завърши с проблеми и 4-о място в класирането.