Д-р Хаос с писмо до БФАС, иска в отбора за Hill Climb Masters

  • Home
  • Д-р Хаос с писмо до БФАС, иска в отбора за Hill Climb Masters


ВСИЧКИ подробности за състезанието в Губио (13/14 октомври), както и богат снимков материал в дните на надпреварата може да бъде намерено на страницата на ФИА

СРОКЪТ ЗА ЗАЯВКИ за участие в FIA Hill Climb Masters, обявен на официалната страница на БФАС (подробностите и критериите виж ТУК) изтича с края на утрешния работен ден, когато ще се затвори списъка на желаещи български пилоти да вземат участие в третото планинско биенале на световната федерация. Първото бе през 2016 г. на трасето Ексе Хомо в Чехия, а сега домакин е италианското градче Губио, намиращо се в средата на Ботуша. Тридневният парад на най-добрите европейки планинари е фиксиран за уикенда на втората седмица от октомври.

До този момент единствено българският двойни на Хю Лари Косю Йорданов (на снимката горе) си позволи да постне в социалните медии писмото, което е изпратил но националната спортна влас, и с което открито обявява, че би искал да бъде част от националната гарнитура за италианското биенале.

Като се сравнят критериите, посочени на сайта на БФАС и изброените в заявлението на Доктора постижения се вижда, че новият пилот на Влъчков Рейсинг отговаря на поставените критерии, за да има всички основания, за да бъде включен в гарнитурата за 2018 г.

снимка за rallyxpress: асен илиев
ХАОСА – И ЛИДЕР, И ПРЕТЕНДЕНТ ЗА ТИТЛАТА… След петте състезания от шампионата на страната в скоростните планински изкачвания, пилотът на Влъчков Рейсинг Косю Йорданов е на път да седне в трона на НС3 на Стефан Стоев, който габровецът беше обсебил в продължение три дълги шампионата.

Здравейте!

Казвам се Косю Любенов Йорданов.

Желая да бъда част от Националният отбор, който ще представи страната ни в FIA Hill Climb Masters.

Състезавам се за АСК “Влъчков РТ” с автомобил Рено Меган, в клас-НС 3 в шампионат по Планинско изкачване.

В момента съм претендент за шампионската титла в класа си и съм водач във временното годишно класиране. Заемам осмо място в Генерално класиране по Планинско изкачване. Пропуснах първи кръг от шампионата заради дефектна част.

Резултатите,  които показвам на състезанията в различните маншове са: Благоевград: I манш – 2:14.49;II манш – 2:13.61; III манш – 2:12.81; Българка: I манш – 2:53.26; II манш  – 2:52.52; III манш –2:54.10; Раховец: I манш – 2:12.18; II манш – 2:13.35; III манш-2.12.52 Осагово: I манш-3:01.80;II манш – 3:03.13 мин.

Надявам се да покривам критериите за националния отбор.

За мен ще бъде чест да защитавам честта на страната ни и ще дам всичко от себе си за победата.

С уважение К. Йорданов

колаж на rallyxpress

ФАКСИМИЛЕ от електронното писмо, което Хаоса е изпратил във федерацията.