Дъждът дойде по програмата, неизвестните стават все повече

  • Home
  • Дъждът дойде по програмата, неизвестните стават все повече

РАЗВОЯ на вчерашните три квалификации, както и трите състезателни манша на планинско Гоце Делчев днес, можете да следите на живо на познатия сайт

http://www.results.bg/

ПРОГНОЗИТЕ на метеоролозите се сбъдват 100-процентово и от 3 часа тази нощ над Пирин вали, а в момента в парка дъжда си е направо интензивен. От време на време, колкото да даде някаква слаба надежда на пилотите, водата спира да пада от ниските облаци, за да се поднови това 20 мин. по-късно.

:: Ето и линка за директното

излъчване в канала на ЮТуб

https://www.youtube.com/watch?v=wGrwPAcyreE&feature=youtu.be

Така предположенията за изпълнен с неизвестности неделен ден също се изпълняват и това, че времето ще прогони голяма част от зителите е единственото нещо, с което организацията на Румен Дунев и неговия клуб… „не са се справили“. Ще се сбъдната прогнозите и на носителя на европейския трофей в планинските изкачвания Ники Златков (втори във вчерашните квалификации – бел. ред.), който предвиди по време на вчерашната финална пресконференция, че днешното класиране силно ще се различава от това в края на съботния ден. С две думи – неизвестните се увеличават. При това в аритметична прогресия, защото освен дъжда и трасето, което днес ще е още по-хлъзгаво от вчера, към неяснотите се добавя какво ще е поведението на гумите, доколко ще е мокро трасето, има ли напряко течаща вода по 4400-метровата писта, има ли дъждовни коловози, извадена фракция в завоите… …и какви мокри гуми имат отборите. „Ако вали дъжд изобщо не се виждам в тройката“, казва Стефан Стоев, който от вчера е официалния носител на рекорда на трасето над Гоце Делчев. Както във всяка добра автомобилна „приказка“, поръчаните мокри гуми не са пристигнали овреме и Стоев използва нарязани сликове.

снимка: rallyxpress
КАЧУЛКИ И ЧАДЪРИ… и много малко разхождащи се по бокса пилоти – това донесе започналия през нощта срещу неделя дъжд.

„Не, никакви [гуми] не съм купувал тази година, караме на старите. Нови? Имам нови и то мокри гуми…“, каза за RallyXpress пилотът на Проспийд. В шампионата по планинските изкачвания не се е карало на дъжд от квалификациите на планинско Кюстендил миналата есен. Гоце Делчев 2019 има дълъг списък от дебюти – като се започне от всичко в това състезание и се свърши с първото участие на пилота на БАМС Емил Петров (Пежо 106), за когото двата дни в Гоце Делчев му поднесоха на куп всичко за един прощапалник в автомобилния спорт.

От това, което пилотите ще направят като изводи за трасето по време на загряващата обиколка, до голяма степен ще определи каква тактика ще се прилага за всеки един от трите манша днес.