Душан Боркович брани победа и титла в сръбското рали

  • Home
  • Душан Боркович брани победа и титла в сръбското рали

ПИЛОТЪТ на Ниш Петрол Рейсинг и миналогодишен поледите в Сърбия Рали Душан Боркович, потвърди участието си в най-важното тазгодишно международно състезание за автомобили в нашата област. Победният тандем на Боркович (на снимката долу) и неговият ко-пилот Игор Маркович ще защити по този начин шампионската титла на 53-то рали Сърбия тази година, което ще се проведе от 2 до 4 октомври във Врънечка Баня. В този уикенд екипажът Душан Боркович/Игор Маркович отново ще се състезават с Шкода Фабия R5 Ево. И тази година престижното Сърбия Рали събира на старта си над 40 екипажа, сред които състезатели от  България, Турция и Румъния. Ралито е валидно за Европейския рали трофей, за първенството на нашата страна, както и за шампионата на България, за който това е последното състезание през този сезон в ралитата. Церемониалният старт на ралито е насрочен за петък, 2 октомври от 21:00 ч. в центъра на Врънечка Баня, и предвижда общо 12 специални теста. „Това, най-малкото, беше странен сезон, който беше напълно продиктуван от глобалната пандемия. Въпреки това успях да извлека максимума от него, преди всичко със титлата TCR шампион на Източна Европа и сега от сърце искам да повторя успеха от миналогодишния рали и да завърша тази година с максимални резултати.

снимка: ниш петрол рейсинг
ПОБЕДА ПРЕЗ 2019, АМБИЦИИ ЗА ДУБЪЛ СЕГА… Душан Боркович приветства своите фенове в центъра на Врънечка Баня при победата си в 52-ото Сърбия Рали. Сега шампионът чака с нетърпение да се представи успешно пред своята публика.

„Ралито е голямата ми любов, към която се върнах миналата година след дълго време и сега ще бъде трудно да се откажа от него. Аз съм нетърпелив да се появя пред местната публика и съм сигурен, че ще дам всичко от себе си заедно с моя партньор Игор Маркович. Двамата се познаваме много добре и миналата година също бяхме на терена, така че съм сигурен, че имаме печеливша комбинация“, каза Боркович. Ралито в Сърбия се организира от Асоциацията за Авто мото на Сърбия, Спортната асоциация за автомобили и картинг на Сърбия и град Врънечка Баня и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Спортната асоциация на Сърбия и AMS Застраховане. Сърбия Рали се провежда неизменно от 1967 г. насам.

снимка: ниш петрол рейсинг

ПЕЧЕЛИВШАТА КОМБИНАЦИЯ… Шкода Фабия R5 Ево, заедно с екипажа Боркович/Маркович по време на миналогодишното издание на сръбското рали, в което двамата бяха най-бързият тандем в най-престижното състезание за съседите.