Днес: Автомобилното войнство 330 минути на живо в интернет

  • Home
  • Днес: Автомобилното войнство 330 минути на живо в интернет


ПЪРВАТА виртуална Шампионска гала церемония, посветена на националните шампиони в автомобилните дисциплини може, както обещаха от АФБ, да наблюдавате на портала на федерацията (ТУК)

СЛЕД НЕОТКЛОННО спазвана в продължение  точно на 20 години традицията на автомобилния спорт призовете да бъдат тържествено връчвани на пищна и чакана церемония края на годината, в ковид-корекциите попадна и шампионската гала за 2020 г. Тя ще бъде утре, резонно – в офиса на автомобилната федерация, ще е социално-дистанцирана за награждаваните, под точен график (виж по-долу) и с неизбежните вече маските. С две думи – възможно най-малко контактно, но и в същото време – възможно виртуално най-достъпно. Защото това ще е първият случай, в който цялото автомобилно БГ-войнство, всеки един от първенците и неговите подгласници, ще бъдат излъчвани на живо в интернет в продължение на предварително планирани 330 мин.

снимка за rallyxpress: асен илиев
300 НАГРАДИ ЧАКАТ СВОИТЕ ШАМПИОНИ… Всичко за виртуалната шампионска гала в офиса на автомобилната федерация вече е приготвено.

Но, както се казва – всяко зло за добро. И ако в предишни години, заради в бързината, поради обичайно малкото тв-внимание, обръщано на бензиновите дисциплини в натовареното по Коледа спотрно време, крайно незаслужено зад кадъра са оставали почти всички шампиони, сега Мрежата ще позволи феновете да ги видят в края на най-объркания и необичаен сезон. От това не по-малко ще спечелят и на Тодор Каблешков 55А, на чиято сметка ще отиде първата почти-виртуална Шампионска гала. Но отделно там ще запишат и факта, че в тази Гала, автомобилната федерация на страната ще е и с рекордно раздадените повече от 300 приза в 13-те отделни дисциплини през това, което COVID-19 направи и с нашенския сезон 2020. В предишни години, да бъдат връчени толкова много награди, се е случвало само един път, когато БФАС присъди 248 купи и плакети.  

ГРАФИКЪТ на утрешната церемония

ОТ СКРОМНИЯ клуб-ресторант на СБА през 80-те години на миналия век, до офиса на АФБ в София утре, това е 33-ата церемония, на която автомобилната общност, макар и неприсъствено, ще покаже своето уважение към шампионите на България 2020. Нещата рязко се менят и множеството стари спомени от Галата в бившия хотел Кемпински-Зографски, организирани от спортната власт, вече не са онази традиция, която може да бъде спазвана. Да припомним, че първата Автомобилна Шампионска Гала, бе устроена – следвайки макар и отдалеч модела на ФИА – от СБА и бившата БФАС в средата на декември 2000 г. в Централния дом на армията в София, преди бившия Японски да бъде свързван с най-чакания от всеки състезател и мениджър момент в годината и край на шампионатите.

снимка: александър спиров/apix

В КРАЯ НА ГОДИНАТА… Зала София на хотел Кемпински-Зографски, шампионската гала е завършила, призовете са раздадени и всички наградени са събрани за най-чаканата снимка.