Да си поменем днес големия шампион и човек Тодор Славов

  • Home
  • Да си поменем днес големия шампион и човек Тодор Славов

ДНЕС Е ДЕН, В КОЙТО всеки, искрено обичащ спорта не може да не си спомни за големия шампион и човек Тодор Славов. На тази черна за българския автомобилен спорт дата преди две години в рали Твърдица-Елена, по най-драматичния начин Съдбата лиши българския автомобилизъм от истински голямата му надежда. Да помълчим минута за него. Защото от колоната излезе пилотът, който знаеше по шампионски да се състезава, но и като истински мъдрец да говори много бавно. Спортът осиротя без един джентълмен. За да се превърне 31-годишният варненец в истинската легенда на нашите ралита. Да бъде описан Тодор Славов като пилот е проста работа – всичките му постижения, титлите му и резултатите са на показ. Но да бъде описан Тошко като човек, неговият перфекционизъм, тънкото му чувството за хумор и това как безрезервно бе отдаден на автомобилите и спорта, това вече е невъзможно. След този черен 28 юни 2015 г., няма състезание в България, над трасетата на което да не се развяват знамената с неговия образ. И в това има нещо повече от обичайната символика, в тази обич и признателност, която хилядите феновете не спират да показват към своя любимец. В това се изразява онази невероятна обич и уважение, които Тошето със сигурност е усещал и разбирал. Но Съдбата беше повече от жестока. Тя бе безмилостна, лишавайки всички нас от един приятел, от брилянтен състезател и невероятен човек, какъвто беше Тошко.

снимка: архив на rallyxpress

Знаем, че си сред нас, приятелю.
Знаем, че внимателно следиш всяка гонка.
Иначе просто няма как да бъде!
:: СЛИВНАЛИИ ОСТАВАТ ВЕРНИ НА СВОЯТА

ТРАЦИЦИЯ: ПОЧEТОХА ГОДИШНИНАТА НА ТОШКО ЗА ВТОРА поредна година хора от сливенския АСК Булсим не пропускат дата 28 юни, денят в който варненският пилот Тодор Славов загина. Днес, спазвайки традицията, Стефан Чолаков, Димитър Чолаков, Милен Ралев, Илиян Илиев и Веселин Михов отново бяха на фаталното за екипажа Славов/Илиев място, за до почистят паметната плоча и мястото около нея, както и да поставят цветя и некролог за годишнината на варненската звезда.

Да припомним, че паметната плоча за Тошко бе поръчана за изработка, а след това и монтирана на мястото на твърдишката драма не от кой и да е, а именно от сливенския автомобилен клуб.  снимки: аск булсим

„ДНЕС НЯМА да си спомняме за Тошко…“, така започва 6-минутният емоционален филм на журналиста Иван Серафимов, който отпреди час е качен на сайта на шуменската телевизия www.6tv.bg.

ФАКСИМИЛЕ от сайта, на който можете да видите камената от екипа на Серафимов 6-минутна картина.

На този адрес – https://mab.to/G1LgBo3Kl можете да гледате същия филм.

Картината, която е подготвил един от доайените на автомобилния спорт шуменецът Иван Серафимов, е покъртително есе за взетият курбан от бога на ралитата млад български автомобилен талант.

„С екипа искахме да оставим да говори Тошко, което най-добре показва този човек и изключителен шампион – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Иван Серафимов. – Има уникални кадри, които ни предостави Владо Гатев, кадри от времето, когато Тошко все още не е пилот, но във Финландия събира автографите на големите пилоти.“