Дани Попов: Имам сериозните съмнения, че Адам-а не върви

  • Home
  • Дани Попов: Имам сериозните съмнения, че Адам-а не върви

МАКАР ДА СТИГНА до финала на 58-ото рали Вартбург, пилотът на Ясен Попов Рейсинг (JPR) – Даниел Попов (на снимката) смята, че съмненията му за това, че „колата не върви“ са достатъчно основателни. При това тази несигурност в автомобила се е проявила за първи път след досегашните две участия в ADAC Опел Рали Къп. „Не съм сигурен, дали това не стана, след като изпратихме кутията, по изричното настояване и за сметка Садеф за преглед, но колата не върви както трябва“, задава си въпрос пилота на JPR. По думите на пилота, вчерашната им езда с Ангел Башкехайов е била подчертано предпазлива, докато в днешния финален ден, по точните думи на Дани, „карах колкото мога.“ Попов-мл., който е сред най-трезвите в самооценките си пилот в нашия шампионат, да, конкуренцията е бърза, има значително повече опит. Но същата тази конкуренция, от която в Заксен Рали и в последвалото го Щемвидър Берг, българският екипаж губи с по 10, максимум 15 сек, сега се откъсва напред с повече от половин минута!

снимка: личен архив на дани попов
СЪЩАТА КОЛА, А ДРУГО ЯЧЕ ВЪРВИ… Дани Попов е категоричен, в Заксен и Щемвидър неговия Адам е бил по-добър.

„Тук просто не можех да ги стигна, а и двамата с Ангел хвърляхме всичките си усилия – допълва Даниел Попов. – Парадоксалното е, че не карахме по-зле от предишните [ралита], а тук [във Вартбург Рали] – изоставаме страхотно. И това – без видима и логична причина…“ Ето и какво написа самия пилот за своите привърженици в социалната мрежа фейсбук:

„Стигнахме до финала на Рали Вартбург! Днес вдигнахме скоростта, чувствах се по-уверено, но въпреки това продължихме да губим още повече време. Имам чувството, че колата не върви както трябва, не се ускорява както преди на 4-та и 5-та скорост.

Бяхме далеч от групата, с която се движехме в предния кръг, а представянето ни с Ангел вътре в колата не бе по-лошо, дори на места атакувахме още повече.

Отново ценен опит, но след доброто представяне в миналия кръг, тук ни се искаше да се борим за още по-добра позиция.

снимка: личен архив на дани попов
С НАЙ-МНОГО КО-ПИЛОТИ… Сред участващите в Вартбург Рали пилоти от ADAC Опел Рали Къп, Дани Попов е бил с най-голямото навигаторско обкръжение: действащият партньор на пилота Ангел Башкехайов, последният съекипник отпреди година – Дилян Попов (вдясно от пилота) и Бойко Благоев, който освен основните задължения в екипа сега, има достатъчно ралита на дясната седалка. Рали Вартбург не се развива така, както ми е искаше. Труден старт вчера. Не се чувствах уверен и не съм много доволен от записките, които сме направили. Далеч сме от скоростта, която имахме в предното състезание.

Последната отсечка за деня [петък] – на тъмно – бе с масов старт – 8 коли през 10 сек. Ние се паднахме да стартираме последни от групата и в макадамовата част не виждахме нищо заради прахоляка от седемте коли, които са минали току-що преди нас. Не само ние имахме този проблем, разбира се.

Днес [събота] денят започна по-добре, успяхме да вдигнем темпото и завършихме с девето време на първата отсечка. На втората отсечка обаче допуснах грешка и изпуснах един разклон. На тази отсечка се правят по няколко обиколки и колите често се движат на много малка разлика.

Не можех веднага да се върна на трасето, трябваше да изчакам да мине следващата кола. Съответно загубихме много време.“