Григоров РТ свали покривало от най-елегантния Пежо 208 R2

  • Home
  • Григоров РТ свали покривало от най-елегантния Пежо 208 R2

ПОСЛЕДНИЯТ по дата регистриран отбор в националния шампионат по рали – Григоров Рейсинг Тим, тържествено свали покривалото от представяйки новата си „пушка“, с която влиза в първенството за тази година. Десетките приятели, спонсорите, колегите и медиите добре познаваха елегантните форми на красивото Пежо 208 R2, с което екипажът Григор Григоров/Дани Миленков ще включат в спора за титлата в 2WD. Но – пълна гаранция – всички до един бяха изненадани от безупречно подбрания и изпълнен идеално дизайн на автомобила. Пежо-то на екипажа спокойно може да претендира за приза „най-добър дизайн“ за този сезон. Проектът е разделен по равно между Гришата и Рекламна агенция Крес, но така или иначе пилотът може да се гордее и с изтънченото си чувство за цветовите комбинации. „Ще караме за титлата в 2WD, за Балканския рали трофей, за балканския шампионат и още някое състезание за публиката“ – ограничи се в изброяването на състезателната програма пилотът Григор Григоров-мл. Може би е просто съвпадение, че екипажа, автомобила и отбора бе представен в Ринг Мол София навръх Разпети петък. Като се чуят думите на динамото на проекта – Григор Григоров-баща, а и като си припомним цялото закъснение и „изпокъсаните“ нерви от декември до април, датата на презентацията сама е предопределила. В представянето на тима Григоров-старши започна с краткото експозе, в който – без това да звучи оправдателно – обяви и защо предварително планираната за доста по-ранен етап презентация на тима е закъсняла с цели 2 месеца.

снимка: галин гетов/rallyxpress

НАЙ-ЧАКАНИЯТ МИГ… Григор Григоров (вдясно), заедно с Дани Миленков и двамата основни спонсори – Веселин Стоянов и Нели Беширова са готови да вдигнат покривалото от Пежо 208 R2 на Григоров рейсинг Тим.   „Започнахме директно с Пежо-Спорт, но се оказа, че дори и най-големите фирми могат да бъдат недостатъчно сериозни!“ Да припомним, че реално основната част от кита за Пежо-то на Гришо пристигна в София на 11 декември, а на следващият ден започна сглобяването и… закъсненията в графика от забавените или недоставени части за автомобила. И така до 29 март, когато между София и Калояново Григоров Рейсинг Тим проигра всичко „от – до“, което трябва да бъде свършено за едно състезание на екипажа.

снимка: галин гетов/rallyxpress
ИДЕАЛНИЯТ ДИЗАЙН… Чергилото е махнато, а под него се вижда автомобил, с чиято цветова окраска лесно ще бъдат свързани „оранжевите“ от Григоров Рейсинг Тим.

„За мен най-важното е, че представянето събра хора, които по едни или други причина трудно биха били заедно на едно място – коментира Григоров-баща – Това говори достатъчно за голямото уважението към труда, който е вложен в този проект.“ Още от 14-годишен Григор Григоров-мл. има за свой ментор Владимир Илиев, който още в първата му официална година като състезател в планинските изкачвания успя да направи от тийнейджъра най-младия шампион на България в гр. А и N, достойно защитил титлата си година по-късно. Към колекцията от шампионски звания Григоров-мл. има победа в сериите Волки кар и е двукратен победител в Хюндай Рейсинг Трофи.

снимка: галин гетов/rallyxpress

НАЙ-ТЯСНО АНГАЖИРАНИТЕ С ПРОЕКТА… Григор Григоров (в средата), заедно с майка си и баща си. Отляво надясно: менторът на пилота Владимир Илиев, шампионският навигатор на Гришо – Дани Миленков, Нели Беширова от Риск Инжинеринг, Веселин Стоянов от Транспрес  и 8-кратният шампион на България Димитър Илиев, който е помогнал най-много на пилота за неговото професионално израстване.