Григоров Рейсинг Тим основно променен за втория си сезон

  • Home
  • Григоров Рейсинг Тим основно променен за втория си сезон

СОФИЙСКИЯТ Григоров Рейсинг Тим ще влезе във втория си сезон основно променен, обявиха от отбора днес. Ако не се броят пилотът Григор Григоров (на снимката) и автомобилът му Пежо 208 R2, с който той спечели две престижни европейски отличия в балканската зона, всичко в екипа за 2018 г. ще бъде ново. Това обявиха от екипа днес на специална пресконференция, организирана за медиите в сградата на основните спонсори на тандема – Риск Инженеринг и Енекод. Това означава, че Йордан Йорданов, шампионът при навигаторите на Хюндай Рейсинг Трофи със Симеон Симеонов сяда на мястото на Дани Миленков, че автомобилът ще бъде с нов дизайн на окраската, нов технически екип, ще обслужва екипажа Григоров/Йорданов, както и по-пълно проявите му ще бъдат отразявани от присъединилото се към екипа прес-аташе Мартина Григорова. Промяната на навигаторът не е просто хрумване на Григоров Рейсинг Тим, а наложителна промяна, след като досегашният партньор на Гришо продължава в чужбина следващата степен на своето образование. „Ще направим всичко възможно тази година българският автомобилен спорт да се гордее с това, което може да направи Григоров Рейсинг Тим – обяви мениджъра на тима и баща на пилота Григор Григоров-старши. – Като клуб ще направим тази година всичко в много по-добър аспект.“ Преди да се спре конкретно на плановете си идния сезон, Григоров доста точното обобщи изминалата година с краткото: „Нож с две остриета“ припомняйки, че реално за него 2017 г. е завършила повече от добре заради международните отличия. Особено като се има предвид, че още преди началото на състезанията е имало тежки проблеми около асемблирането на автомобила заради инцидент.

снимка: lap.bg
ОБИЧАЙНИТЕ „ЗАПОДОЗРЕНИ“ ЗА МИНАЛИТЕ УСПЕХИ И БЪДЕЩИТЕ ПОБЕДИ… (отляво надясно) Григор Григоров, Нели Беширова, Владимир Илиев, „анонимният трети“ в екипа, мениджъра на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров-баща и новият партньор на пилота Йордан Йорданов.

„Всичко това реално се е отрази на всички участия през миналата състезателна година“, допълва Григоров-мл. „Целите ни за 2018 г. са да повторим успеха си в Европейския Рали Трофей (ЕRT, Зона Балкани), както и първото място в националното първенство – обяви Гришо. „Това ще ни даде възможност отново да участваме във финала на трофея [Европейския Рали]. Защото тази година, допреди отпадането, водехме на чуждата конкуренция с повече от 2 мин!“

Госпожа Нели Беширова – изпълнителен директор на Риск инженеринг и Енекод заяви:

„За нас е удоволствие да подкрепим усилията в спорта на такива млади и амбициозни хора – обяви пред пресата. – Нещо повече, за нас е чест да бъдем заедно с екипа на Григоров Рейсинг Тим.“

снимка: lap.bg

ПРИЗНАНИЕ ЗА ПОДКРЕПАТА… Госпожа Нели Беширова и президентът на БФАС Владимир Илиев показват на медиите специалния благодарствен плакет, с който националната федерация удостои Риск Инженеринг и Енекод за подкрепата на Григоров Рейсинг Тим. Заради силната подкрепа, която екипажът получаваше през изтеклия сезон от Риск инженеринг и Енекод, председателят на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Владимир Илиев връчи на г-жа Беширова голям, специално изработен плакет, с обяснението, че тази подкрепа за Григоров Рейсинг Тим показва, че българският автомобилен спорт не е в сянката на останалите спортове в страната.

снимка: личен архив на григор григоров

ПЪРВОТО ОФИЦИАЛНО СЕЛФИ НА ЕКИПАЖА… След края на срещата с медиите пилотът и навигаторът се снимат пред емблемата на своите спонсори.