Григоров подготвя специален тест на две коли при Рок Турк

  • Home
  • Григоров подготвя специален тест на две коли при Рок Турк

СПЕЦИАЛЕН ДВУДНЕВЕН тест подготвя пилотът на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката) край Любляна, заедно с познатия у нас словенски пилот Рок Тюрк. „Поддържаме добро приятелство от повече от година и сега това е добър начин, за да мога с негова помощ да направя още по-точни настройки по колата, за които настройки имам някои забележки“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Григоров. Григор обяснява, че пътуването до Любляна има и втора, не по-малко важна цел от прецизните настройки, които той се надява да направи заедно с Рок. „Тази цел е да направим симулация на състезание с характерните завои и настилките, които са обичайни за европейското първенство, към което ще се стремим следващата година с пълна програма“, уточнява 24-годишният състезател на софийския клуб и подчертава, че приоритет №1 за неговия тим е пълна програма в еврошампионата с „ер-двойка“, с която вече има натрупан богат опит. Мястото на тестовото трасе не е определено предварително, като пилотът очаква, че това ще е скоростна от някое от големите местни състезания.

снимка за rallyxpress: петко станчев
ЗА ПО-ДОБРИТЕ НАСТРОЙКИ… Заради по-доброто сетване на „ер-двойката“ за оставащите състезания, Григоров ще направи тест в Словения.

Новото сетване на „208-ата“, която кара в момента Григоров, пилотът смята да използва в състезанията до края на шампионата в България, като продължи с така подготвения автомобил и през 2019 г. и в европейските серии, и в националното първенство. Но пътуването до Словения също така има и една неафиширана широка цел – Григоров да направи тест на автомобил от по-горната категорията – R5, за какъвто тест той вече притежава необходимата скорост на пилот с достатъчно опит. „Просто времето за такъв тест и за плановете догодина да закупим такава кола очевидно е вече е наближило, имам самочувствието, имам и бързината“ – мотивира намерението за  пътуването до Любляна Гришо. Той обяснява, че по-назад във времето подобен тест би бил напълно ненавременен и неподходящ.

снимка: личен архив на rallyxpress

СЛЕДВАЩОТО СТЪПАЛО… Пилотът на Григоров Рейсинг е убеден, че за него е дошло времето и за тест с „ер-петица“. Ето какво обобщение направи в социалните мрежи пилотът на Григоров Рейсинг Тим:

„Идната седмица екипът на Григоров Рейсинг Тим ще направи двудневен тренировъчен тест в една от най-красивите централноевропейски държави – Словения. Тестът е замислен от дълго време, но в него няма да се използва само моето Пежо 208 R2, а и с автомобил от по-горна генерация – Пежо 208 R5. „Този автомобил е следващото стъпало от кариерата, което той иска да покори, и с предстоящото събитие ще направи неговия първи сблъсък с машина от такава категория.



снимка: личен архив на rallyxpress
НЕ САМО ПРИЯТЕЛ И КОЛЕГА… Макара и за кратко по времена планираните тестове в Словения за Григор Григоров Рок Тюрк ще бъде и желан ментор

Екипът е изключително доволен от възможността, дадена им от небезизвестния състезател Рок Тюрк. Той ще предостави R5 автомобила си и целия натрупан опит и знания, за да помогне за по-доброто представяне на Григор до края на годината и подготовката му за Европейския рали шампионат в категория Джуниър U27 през сезон 2019.“