Готвят трасето на шуменския Мемориал Валери Великов

  • Home
  • Готвят трасето на шуменския Мемориал Валери Великов

ДНЕС ДО КРАЯ на деня трябва да бъдат завършени последните ремонти по 3500-метровото трасе на първото от планинските състезания в календара за 2018 г. С шуменският Мемориал Валери Великов следващият уикенд с открива автомобилния сезон в четирите класически дисциплини под шапката на БФАС. От три-четири дни работници от общинското предприятие по поддръжка на пътищата фризират разбитите места по пистата, така че отворените след зимата „язви“ по асфалта да бъдат запълнени с нов асфалт. Още вчера са били завършени работите по над 200 км. м асфалтиране в зоната на естествения шикан, а други 336 квадрата, в по-ниската част от трасето, предстоят да бъдат асфалтирани до края на тази седмица.

„Така че във вторник, първият от работните дни след Великденските празници, започва миенето на трасето – гарантира пред сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на състезанието и първи победител в тази надпревара Димитър Георгиев-Полицая (на снимката горе). – Изобщо цялостната подготовка върви с темповете, които сме планирали.“

Полицая обаче пропуска да каже, че тази година цялата подготовка за Мемориал Валери Великов е започнала малко по-малко о месец по-рано от обичайното.

снимка: организатори на мемориал валери великов
ПОСЛЕДНО „ФРИЗИРАНЕ“ НА ПИСТАТА… Работниците от общинското пътно предприятие в Шумен работят по „язвите“, които са се отворили по асфалта на Мемориал Валери Великов.

Точно това обяснява и фактът, че за разлика от предишните години, в които бюджетът на Мемориал Валери Великов е бил формиран едва ли не в навечерието на старта, сега е бил завършен още през миналата седмица и в това отношение сега шуменци няма за какво да се безпокоят. Пак в далече по-ранен етап от работата е завършен и инструктажа, направен от Павлин Мичев-Багера, който той проведе със съдиите, определени за двата дни от надпреварата.

снимка: организатори на мемориал валери великов

„СПЯВКА“ ЗАРАДИ ТОЧНИЯ ГРАФИК… Павлин Мичев-Багера събрал на инструктаж маршалите, които ще осигуряват Мемориала следващия уикенд.