Георги Гвоздейков представя хората в управителния съвет

  • Home
  • Георги Гвоздейков представя хората в управителния съвет

 С ИЗВЕСТНО закъснение, кандидатът за председателското място в Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Георги Гвоздейков представя хората, на които ще разчита да направи промените в спорта в бъдеще. Късно вчера вечерта на електронната поща на сайта с новините в българския автомобилен спорт, първият от тримата кандидати изпрати писмо, което е придружено с имената и кратките биографии на шестимата, които той ще предложи за управително тяло на спорта, ако на 30 май в залата на БЧК бъде подкрепен при избора от общото събрание на федерацията.Ето какво се казва в писмото на Георги Гвоздейков:

Уважаеми г-н Димов, бях поел ангажимент към журналистите и обществеността да представя кандидатурите на членовете от моя екип за предстоящото Извънредно отчетно-изборно събрание на БФАС на 30 май, най-късно до 16 май 2014 г. За съжаление не изпълних това свое обещание в срок, тъй като на някои от хората, които поканих за членове на УС на БФАС, им трябваше повече време да обмислят и приемат това предизвикателство. Давам си ясна сметка, че за нас всички това е било едно трудно решение, което не би било коректно да се взема с лека ръка. Въпреки всичко съм готов с екипа от седем души за бъдещия управителен съвет на БФАС.

Обръщам се към Вас, именно защото сте един от малкото журналисти, които обективно и без пристрастно отразяват дълги години автомобилния спорт, с молбата да публикувате кандидатурите на членовете придружени с кратка визитка за всеки.

Още веднъж поднасям своите извинения пред всички Вас.

снимка: александър спиров, apix
ВТОРИ ДУБЪЛ… В рамките на 56 дни автомобилните клубове ще трябва да определят кой ще води федерацията и кои ще бъдат членовете в бъдещия управителен съвет.

КАНДИДАТУРИ ЗА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

НА БФАС ЗА ИЗБОРНОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ
НА 30. 05. 2014

ГЕОРГИ ГВОЗДЕЙКОВ,

председател на управителния съвет на БФАС

Роден през 1976 г. в гр. Твърдица.Завършва средно образование в СОУ Неофит Рилски през 1993 г.Завършва Икономика със специалност маркетинг и мениджмънт през 1999 г.Владее английски език – средно ниво.Собственик и изпълнителен директор на Кайо Груп 00Д – фирма, която притежава Комплекс за еко туризъм и спорт, изграден по европейски проект с усвоени над €120 000 по Програма за развитие на селските райони и инвестиция за над €300 000 в гр. Твърдица.Заема длъжността Генерален секретар в периода септември 2013 г. – март 2014 г.Започва състезателната си кариера като рали пилот през 1998 г. Активна спортна дейност до 2011 г., като преминава през всички етапи на развитие в рали спорта.Създател и главен организатор на Рали Твърдица-Елена от 2005 г. до днес.

:: Отговорности в БФАСУправление и организация на спорта. Координира и управлява мениджърския екип и организационната работа на федерацията. Контролира работата на всички комисии и административния отдел на федерацията. Персонална отговорност за цялостната дейност на екипа.

AЛЕКСАНДЪР КОВАЧЕВ,
член на управителния съвет на БФАС

Роден през 1973 г. в гр. Пловдив.Завършва средно образование в Английска гимназия в гр. Пловдив.Завършва висше икономическо образование в Германия.Владее перфектно писмено и говоримо четири езика – английски, немски, руски и сръбски.Съчетава оф-роуд спорта и с успешен бизнес. В Гладиатор Оф-роуд Техник работят повече от 50 професионалисти, занимаващи се с преоборудването на високо проходими автомобили за лов, туризъм и работа в труднодостъпни терени, както и с конструиране на състезателни оф роуд автомобили по поръчка на български и чуждестранни клиенти. Собственик е и на металообработващо предприятие за производство на компоненти за автомобилната индустрия, чийто договори с чуждестранни компании са доказателство за успешните концепции за развитие, които налага през годините.

Вече 20 години се занимава с оф-роуд спорт, като състезател и организатор. Един от ветераните в българския оф-роуд, допринесъл изключително много за популяризацията на спорта както у нас, така и в чужбина. Шампион на България през 2002 г., многократен победител в състезания в България и чужбина, от които най-значимите са двукратните победите на Байя Саксония през 2009 г. и 2010 г. и третото място на Дрезден-Бреслау през 2006 г. От 2012 г. е собственик и организатор на най-голямото европейско оф-роуд състезание Бреслау Поланд и българската му версия Балкан Бресрлау.:: Отговорности в БФАС – Управление на финансовите ресурси на федерацията. Финансов директор на БФАС.ТЕОДОР ТОДОРОВ,

член на управителния съвет на БФАС

Роден през 1984 г. в гр. Плевен.Завършва Софийски университет Св. Климент Охридски, специалност – право.Владее английски език.Съдружник в адвокатска кантора Станков Тодоров и Хинков, където работи в областта на облигационното, административното и търговското право.Член на Управителния съвет на БФАС от 2012 г.

:: Отговорности в БФАСЮридически отдел на федерацията. Ръководител на юридическата дейност на федерацията.ЗЛАТИ ЗЛАТЕВ,

член на управителния съвет на БФАС

Роден през 1967 г.Завършва средно образование в СОУ Неофит Рилски през 1985 г.Завършва Софийски университет Св. Климент Охридски, специалност право през 1992 г.Владее английски език.От юли 1994 г. до октомври 2001 г. работи в Уникомс трейдинг ООД, където е и съдружник. Фирмата се занимава с оборудване на телекомуникационни компании. Заема длъжността юрист и финансов директор.От октомври 2001 г. е изпълнителен директор на телевизия Евроком. Притежава сериозен опит в сферата на телевизионното отразяване, електронните медии, телекомуникационни компании и рекламата.

:: Отговорности в БФАС – Медийна политика, отразяване и рекламна дейност на спорта.ИНЖ. ДИЯН ТАМАХКЯРОВ,

член на управителния съвет на БФАС

Роден през 1972 г. в гр. Сливен.Завършва висше образование през 1997 г. в Русенския университет с инженерна специалност компютърни системи.През 1999 г. създава фирма Дианел, гр. Русе, специализирана в производство на електронни системи за бензиностанции. През 2002г. фирмата е преобразувана в Дианел ЕООД. В момента Дианел ЕООД управлява като структура от 22 работни места, две производствени предприятия с три сгради с площ 1440 кв. м. и територия 6500 кв. м.От 2005 г. Дианел ЕООД подкрепя и инвестира сериозно в автомобилния спорт, като фирмата е спонсор на шест екипажа и е вложила над €120 000 в спорта.

:: Отговорности в БФАСИнженерингова дейност и технологии, прилагани в автомобилния спорт.ИНЖ. MАРГАРИТА СТАЙНОВА,член на управителния съвет на БФАС

Кандидат на химическите науки, инженер-химик.Завършила ВХТИ, специалност Технология на полупроводниковите материали и електронните елементи. Работила като научен сътрудник II степен в Института по специална оптика. Специализирала в ИКАН (Институт по кристалография към Академия на науките) – Москва. Защитила дисертация в Института по физико-химия на БАН, на тема, свързана с израстването на кристали за модулация на лазерното излъчване в твърдотелни лазерни системи.Изучавала Английски в университета в Стивънс Поинт, щат Уисконсин.

С автомобилен спорт се занимава от 2004 г. Един от създателите на АСК Хот Екстийм СБК през 2006 г. Клубът е организатор на кръгове от националния шампионат по оф-роуд на България (Бистрица-Трофи, София-Трофи и София-Оф-роуд Рали) до 2008 г.:: Отговорности в БФАС – Оф-роуд и всички негови под дисциплини. Координатор спортна дейност на Оф-роуд.

НИКОЛА ПОПОВ,член на управителния съвет на БФАС


Роден през 1969 г. в гр. Пловдив.Завършва специалност Двигатели с вътрешно горене в Пловдив.Владее английски език – средно ниво.Управител на Браво Инженеринг ООД, фирма, която се занимава основно със сервизиране и ремонт на автомобили.Започва кариерата си като навигатор през 1994 г.Има над 80 старта в националния и европейския шампионат и 12 старта в световния шампионат. През своята кариера, той си партнира с едни от най-големите имена в автомобилния спорт в България: Георги Гераджиев-старши, Георги Гераджиев-младши, Радослав Козлеков и Ясен Попов.

Отличен е с множество призове и награди през състезателната си кариера не само в българския, но и в европейския рали шампионат.:: Отговорности в БФАС Спортно техническа част. Регулации, технически изисквания и хомологации. Председател на техническата комисия.