В Довънби не им пука за решения на кабинета

  • Home
  • В Довънби не им пука за решения на кабинета


Най-силният акцент обаче ще бъде самият Малкълм Уилсън (на снимката) – собственикът на М-Спорт, начело на колоната с Форд Ескорт Mk II ще инспектира етапите от първа ръка. За специалния бюлетин на състезанието Уилсън казва: „През последните 20 години работихме усилено, за да гарантираме, че има конкурентен Форд на всички нива и това е нещо, към което непрекъснато се стремим да постигнем. Мисля, че ще бъде доста емоционално да видим всички тези коли, подредени в сервизния парк – всеки от тях представлява това, което сме постигнали през последните две десетилетия.“

ТОЗИ УИКЕНД отборът на Малкълм Уилсън отново ще се представи и като организатор на рали от надпреварата на Острова, възобновявайки М-Спорт Рали Стейджис тази събота. Записванията завършиха в понеделник, а състезанието ще е за автомобили от гамата на Форд, които са проектирани и произведени от компанията на Уилсън през последните 20 години. Освен екипът на Форд, съорганизатор на състезанието е и графство Кумбрия. Според информация на Мартин Холмс Прес офис, общият брой на регистрираните екипажи е 38. Състезанието е организирано единствено с целта във времето на корона-пандемията да се покаже на бизнеса, че има инструменти и начини, за да бъде проведено безопасна надпревара. След като по-голямата част състезанията в календара на МSA (Моторспорт Асоциация на Обединеното кралство – оторизирания орган на спорта на Острова – бел. ред.) са заплашени най-малкото от „снежни дати“ с решенията на Горския комитет на кралството, М-Спорт използва собствеността на горите в затворения спортен комплекс, за да направи своето рали. С две думи, на Уилсън и партньорите от Кумбрия не им пука от решенията на „горските“ или какво ще каже №10, както е известен офиса на премиера Борис Джонсън, защото управляват своя приватна територия. Очакванията са, че участниците ще се явят на старта тази събота с пълната гама от автомобили на всички нива на конкуренция, редица Форд Фиеста R5, Форд Фиеста R2, както и позабравеният Форд Фиеста ST, който също ще излязат на етапите.

снимка: архив на rallyxpress
ЦЯЛАТА ГАМА НА ПОКАЗ… Всички модели, проектирани и произведени от М-Спорт Форд в Довънби Парк ще са представени в ралито на Кумбрия.

Разбира се, най-новите рали автомобили на M-Спорт също ще бъдат добре представени с пет Форд Фиеста Рали 2, Форд Фиеста Рали 4 и Форд Фиеста WRC с последната спецификация – все автомобили, които са построени според новата схема на ФИА. Най-отгоре в списъка, Форд Фиеста WRC ще бъде управляван от главния тестов пилот на M-Спорт и ръководител на състезателният екип Матю Уилсън, който познава горите в комплекса по-добре от повечето пилоти.   Екип WRC 2 на отбора ще е в действие, докато Рис Йейтс и Адриен Фурмо излязат на терена в двойка Фиеста Рали 2. Този автомобил вече има първата си голяма победа, когато Грейсток беше домакин на ралито Малкълм Уилсън – последната макадамова надпревара във Великобритания преди появата на COVID-19.

снимка: архив на rallyxpress

ЛИЧНА ГАРАНЦИЯ ОТ СОБСТВЕНИКА… Малкълм Уилсън и Форд Ескорт Mк II ще осигурават безопасността на трасетата в събота. Сегашният шеф на M-Спорт Форд Ричард Милнър също ще е на линия, ползвайки Форд Фиеста R2, а негов партньор ще е управляващият директор на SWP Джеръми Пакър. Има и редица познати имена от британски и ирландски състезания – братята Мъфет (двамата с Форд Фиеста R5), както и Джоузеф Макгонигъл, Джейсън Мичъл и Рори Йънг – с по-стари версии на Форд WRC Стивън Петч ще се върне зад волана на своята Фиеста RS WRC, както и Чарлс Пейн, а водачът на Академията Бентли Франк Бърд ще се представи с легендарната Форд Фокус RS WRC.

Събитието ще послужи като пример за това как Обединеното кралство може да се върне към състезанията не само безопасно, но и напълно отговорно.