В движение доработват скина за екипа на шуменското Макси

  • Home
  • В движение доработват скина за екипа на шуменското Макси

АКО ЗДРАВИЯ и последователен като прякора си – Слона механик на Добрин Борисов – Станислав Дочев успее да се възстанови сто на сто от срещата с короната, то на старта в събота в Пещера Борисов и неговия навигатор Пламен Иванов ще излязат с напълно завършен скин на своята Рено Клио Макси. „Ще изглежда така, както съм планирал, но Станислав не успа да завърши“, обясни след края на поредната си тренировка с ко-пилота си Добчо. Подобно на повечето пилоти и той не пропусна да навърти кратък километраж преди началото на втория си пълен сезон в спринтовото първенство. „На една от старите отсечки на България [направихме теста] и не беше стандартен тест, а по-скоро тренировка за сработване след зимната пауза“, допълва Борисов.

снимки: личен архив на добрин борисов
РАБОТА ПО РАБОТНИЯ ПРОЕКТ… Дизайнерът и механик на екипа Станислав Дочев (долу) се очаква да постави завършващите щрихи от проекта за новия скин на колата и в Пещера Рено-то да е завършено на 100-процента.

Така като загрявка двамата, които тази година ще са стопроцентово под флага на сливенския Булсим, са записали едни 40 тестови километра. Добчо уточнява, че по колана не са правени значителни промени, но в същото време Макси-то е претърпяла цяла поредица от малки, но важни подобрения. „Нямам предвид само онова, което задължително направихме, за да отговаряме 100 на 100 на регулациите.“ Най-важното е, че екипът от механиците му е открил допълнителен проблем със захранването.

снимка: rallyxpress

БЕЗ ВРЕМЕ СВАЛЯТ „КАНЧЕТАТА“… Шуменското Макси е паркирано пред старта на първата скоростна от спринта в Ихтиман, а заради строшената полуоска Добчо Борисов и Пламен Иванов прекратяват участието си, преди да са изминали и километър. Да припомним, че през 2020 г. Борисов/Иванов отпаднаха на първия скоростен етап на ралиспринт Ихтиман, при това в момента, в който двамата се готвеха да стартират, а счупена полуоска ги паркира до сами стартовата зона. „Може би, ако не беше станал този фал, по-късно пак щяхме да спрем, но поради друг проблем…“ Добчо смята, че и автомобила, и самия той се намират в далеч по-добро кондиционно състояние, а заради направените подобрения, заедно с тренировката му дават – както съвсем точно с изразява, увереността, мотивацията и спокойствието преди старта.

„И така ти остава самото удоволствие от състезанието и възможността да му се наслаждаваш изцяло“, доволно потрива ръце Добчо Борисов, очакващ едно силно и интересно състезание.