Внушителен списък със заявки за втория спринт край Дряново

  • Home
  • Внушителен списък със заявки за втория спринт край Дряново

ЕДИНАДЕСЕТ автомобила повече от заявените през миналата есен ще се явят на административния и техническия преглед за старта на първия кръг от спринтовия шампионат в Дряново тази събота. Справката със списъка на регистрираните през 2016 г. показва увеличение с близо 70 на сто (виж списъка по-долу). Дори само тази бройка идва да покаже, че дисциплината е тачена от пилотите и в нея „има хляб“. Другото важно, което се налага от регистрацията за състезанието е, че за първи път в спринтовете ще се появят и три екипажа на Хюндай Рейсинг Трофи. Ако изключим страдащият от еднакви контузии на ребрата (резултат от картинг-авантюри) екипаж на първите победители край Царева ливада Щерев/Арабаджиев, трима от шестимата победители в отделните класове са на линия – Милен Узунов (Казанлък Моторспорт, Хонда Сивик, НС3, заменил досегашния си навигатор Николай Мончев с Любен Емануилов), габровско-русенският тандем Цветомир Русев/Иван Нанков (АРА Моторспорт, Сузуки Суифт, НС4) и Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен С2 R2, RC4).

За два от класовете обаче шампионатът ще започне една с половината от точките, които се присъждат при победа, защото в НС1 и RC3 няма да има минималното участие от 3 автомобила. За сметка на това в НС4 и RC5, които са с по 7 екипажа, битката обещава да е наистина вълнуващо напрегната.

снимка: георги павлов/rallyxpress

НЕПОДПРАВЕНА АТМОСФЕРА… Екипажът Добрин Борисов/Борислав Денчев преминават по уличите на една от трите махали, нещо, което габровци вмъкнаха във формата на спринта миналата есен. „Вчера, казано на военен език, направихме „проверка на списъчния състав“ на маршалите и в залата на Дряново „преговорихме“ всичките им задължения – каза днес по обед за сайта с новините в българския автомобилен спорт Атанас Божилов. Заедно с 16-те радистите, които покриват състезанието, имам служебни лица по трасето на етапите на всеки 840 м. „Двадесетте доброволци ще бъдат „на пост“ на онези места, където има изходи на малки черни пътища, а униформените служители на МВР ще поемат кръстовищата на по-големите пътища и на трите махали, през които преминава състезанието.“ За първи път в миналото издание на рали-спринт Дряново, трасето преминава през Малки Българени, Големи Българени и Игнатовци, което създава и една доста различна атмосфера на състезанието. Ето какви са най-важните факти от миналогодишното издание на рали спринт Дряново: