Влъчков и Камбуров взимат последните две победи в Зара

  • Home
  • Влъчков и Камбуров взимат последните две победи в Зара

РЕЗУЛТАТИТЕ от съботните квалификации и утрешните три старта на отделните серии за писта Стара Загора могат да бъдат видени ТУК.

СЪС ЗАКОНОМЕРНА и безпроблемна победа завърши доминираното от Иван Влъчков (на снимката, КА2 Рейсинг Тим, Хонда Сивик) състезание в серия Туринг, в което младият пистов шампион спечели третата поредна победа за годината. Останал без конкуренция в събота (отпадането на Стоян Апостолов), днес реалните съперниците на Влъчков намаляха с още един – ремонтиралият си Опела вчера Станислав Паришков (Дианел Рейсинг) завърши в мантинелата в самото начало на надпреварата и по този начин надбягването в писта Стара Загора за туринг-а бе предрешено. Влъчков бе сам на пистата, завършвайки 12 обиколки за 19:18.870 мин, като постигна този резултат без дори и да е използвал дори и четвърт от спестения след квалификацията вчера ресурс. Две състезания преди края на късия сезон и с 75 т. в актива си, Влъчков може на теория да смята, че е дублирал титлата си, след като води с двойно повече точки от втория – Стоян Апостолов (36).

снимка за rallyxpress: асен илиев
ЗА КРАТКО НА МАЛКА ДИСТАНЦИЯ… В Серия Туринг единственият, който можеше да окаже малка съпротива на Иван Влъчков бе мултишампионът от Енина Стефан Панчугов (на заден план), дистанцията с когото софиянецът бързо увеличи след 3-ата обиколка.

Втори в старозагорското състезание завърши Стефан Панчугов (Казанлък Моторспорт, Хонда Сивик) – на 18 сек. от Влъчков, а трети е Красен Василев (ЕФКО Рейсинг Тим, Рено Клио). Гвоздеят на програмата в Стара Загора, както и във всяко друго пистово състезание, бе ездата на „максималистите“. Този трети състезателен старт обаче бе прекъсван на два пъти – веднъж за 19 мин., след като Александър Кръстев (Вромос, Мицубиши Лансър Ево 9) се завъртя, а след това последователно се удари два пъти в предпазните мантинели още на първия десен завой. 5 обиколки, след като състезанието бе подновено с летящ старт (играта продължаваше от обиколка №8), каралият страхотно агресивно, но и многоразумно в първата част от надпреварата Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9), се оказа в дясната мантинела на спускането след първия завой. Това става на десетина метра  от място, на което приключи Кръстев, след като вървящият след панагюреца Маршавелов подпира Мицубишито на Царски. По-късно, след като изслуша и двамата пилоти, съдийското ръководство на писта Стара Загора определи станалото като “състезателен инцидент”. Така рейс-директорът Валентин Бонев развя карирания флаг, който първи на финала видя Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9) – 14:05.29 мин, следван на 0.86 сек от Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10).

снимка за rallyxpress:асен илиев

ЗАВРЪЗКА ПРЕДИ БУРГАС… С първата си победа за сезона, шампионът Пламен Камбуров сви разликата с Константин Маршавелов на 7 т. и допълнително направи интригата за Бургас още по-затегната.   Трети, заканвайки се днес сутринта силно да притисне „поне едно Мицубиши“ е Явор Карастоянов (БМВ-Клуб България, БМВ М3) – 14:50.660 мин. „Получи се уникално състезание, конкуренцията беше много  силна. За мен е важно, че успях да спечеля тук и да скъся дистанцията с лидера на шампионата, това е и интересното в пистовото първенство.“, заяви Камбуров.

В момента Маршавелов води на Камбуров с 68:61 т. две състезания преди финала на шампионата