Влъчков едновременно на три фронта през сезон 2018 година

  • Home
  • Влъчков едновременно на три фронта през сезон 2018 година


28/29 април – Мост (Чех);
19/20 май – Ред Бул Ринг (Ав);
30 юни/1 юли – Нюрбургринг (Гер);
18/19 август – Словакия Ринг (Слвк);
6/7 октомври – Зантвоорт (Хол).

ТОЧНО ДОПРЕДИ три седмици, на сайта на европейските серии на GT-4 русенският отбор София Кар Моторспорт бе отбелязан като тим, търсещ пилоти за своя трети пълен сезон в този шампионат. Но още преди края на февруари, веднага, след учредяването на новия формат в сериите – Купата на Централна Европа, на сайта се появи и информацията, че тимът се е присъединил именно към тази схема на европейските пистови състезания. Това означава, двукратният национален шампион в Серия Туринг и класирал се 5-и при първото си участие в аматьорската група на миналогодишните надпревари GT-4 (5 старта, 1 победа, 2 втори 1 трето и 1 четвърто място, 94 т.), ще се пусне отново като аматьор в новоучредената купа на Централна Европа. Да припомним, че като непрофесионален тим, София Кар Моторспортс (3-и в крайното класиране при аматьорите – 175 т. от 2 победи, 3 втори и 1 трето място), тимът на Росен Даскалов има правото да участва не с двама, а само с един пилот.

снимка: личен архив на иван влъчков
ДОВОЛЕН ТАНДЕМ… Пилотът Иван Влъчков и менторът му в сериите GT-4 Росен Даскалов показват наградите, спечелени от младия българин и русенския София Кар Моторспортс в сериите през миналата година.

През миналата година в сериите абитуриента от софийския техникум по комуникации навъртя общо 1914.4 км само в три старта, постигайки зашеметяващ успех още с дебюта си на Словакия Ринг. Тази година младежът обаче ще се състезава едновременно на два и половина фронта – в Серия Туринг, където ще защитава двете си поредни титли от националното първенство (Хонда Сивик) и в Купата на Централна Европа за GT-4 със Син R1 Gt-4, като и в новосъздадените Национални картинг серии, в които ще стартира тогава, когато стартовете на трите първенства не се покриват като дати. На практика националните и международни участия Иван стават възможни, след като неговият отбор има нов спонсор – АСК Дамасцена-Алба, основният спомоществовател на казанлъшкия старт от скоростния шампионат по планински изкачвания.

ФАКСИМИЛЕ от съобщението на SRO, промотора на сериите GT-4, че София Кар Моторспортс се присъединява към новия формат на шампионата.

Шампионът Иван Влъчков ще участва в първия кръг от Националните картинг серии в клас KZ на пистата Пауталия този уикенд в Кюстендил. Участието на пилота на Влъчков Моторспорт е част от подготовката за новия сезон, който за Иван започва с първия кръг от Европейските серии GT4 на пистата Мост в Чехия на 27-29 април, се казва в съобщение до медиите, разпространено от екипа на младия състезател.

В сериите за купата на Централна Европа Влъчков отново ще се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Син Кар R1. Самият Даскалов ще присъства на състезанието в Кюстендил, където ще наблюдава подготовката на Иван.

А както Влъчков не веднъж е подчертавал, карането на картинг е най-добрата тренировка преди състезания с автомобили. През миналия сезон той редовно се пускаше на картинг състезания у нас, което му помогна за отличните резултати на писта и в GT4.

снимка: личен архив на иван влъчков

НАЙ-ДОБРАТА ТРЕНИРОВКА И ЗАГРЯВКА… За абиуриента Иван Влъчков участието в кантинг-сериите е най-добрия начин да се държи високата спортна форма