Видин: каре от чужди екипажи в шестото издание на спринта

  • Home
  • Видин: каре от чужди екипажи в шестото издание на спринта


ТОВА СЕ ОЧАКВА да бъде решено в неделното видинско спринтиране. Вече е ясно, че в класовете в пет от класовете годишно класиране няма да има заради непълно участие на пилоти в тях, а какви са вариантите за имената на победителите в сезон 20-20 ще са шампионите в общото класиране, както и в RC3, RC4, RC5 и в НС3 – по-късно в анализа на RallyXpress.

ЧЕТИРИ ЧУЖДИ екипажа – по два от Румъния и Сърбия са записани в списъка за неделния финал на шампионата по ралиспринт във Видин. Към обявената преди дни от RallyXpress семейна двойка от Румъния – Емануел и Дениса Ресига, се присъединяват и вече познатите от участието си в Дряново Тудур Патрутою/Арнолд Кайтану (Пежо 106), а западните комшии са представени от Владимир Джурич/Марко Митич (Пежо 106) и Игор Мораревич/Деян Джурич (Ситроен С2). С тези четири автомобила зад граница, организаторите от Жико-Моторспорт изравняват собственото си постижение от миналата година.

:: Листът със регистрираните 24 екипажа за ралиспринта на

видинчани виж по-долу

Втори опит за годината прави бившият шампион в спринта от 2016 г. Костадин Щерев-Шпльоки, за когото видинският старт е първото състезание, след неуспешния финал още в първия скоростен етап на ралито в Твърдица през лятото. Също второ участие за годината, записват севлиевските баща и син Парашкевови – Христо и Манол, дебютирали като екипаж в шуменското рали Стари столици преди месец и половина.

ФАКСИМИЛЕ от списъка със заявките за ралиспринт Вида

снимка за rallyxpress: атанас марков

ДО И СЛЕД СТАРТА… И тази година основателят на видинския спринт Иван Иванов-Жико ще дели състезанието на две – до началото – в организацията, след старта – на скорост в колоната. И Шпльоки, и появилият се на терена след дълга пауза Парашкевов, са със Субару Импреза WRX, с каквото са и местните състезатели на Жико-Моторспорт Евгени Янков/Данко Алексиев. Добавяйки и двете Ауди S2 – естествено от клуба на домакините – на Ани Ванков/Александър Стойков и на Владимир Василев/Иво Иванов, се оформя мощна половин дузина от атрактивни автомобили, водена от двойните шампиони в сезон 2020 Мирослав Ангелов (на снимката горе) и Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Ево). Да припомним, че в спринта, генералното класиране е общо и за  хомологираните автомобили, и за тези, които са с национална регистрация. Което пък означава, че всеки един от горните екипажи ще иска победата над Ангелов/Гаджев във финала за годината.

снимка за rallyxpress: александър спиров/apix

САМО СЕЗОНИТЕ И КОЛИТЕ СА РАЗЛИЧНИ… 2012 г., планинско Панагюрище. Милчо Стефчев (на малката снимка) е една от атракциите със своето Пежо 306 S16. Още едно завръщане в ралитата, продължило особено дълго, ще направи софиянецът Милчо Стефчев, който в партньорство с местния навигатор Лъчезар (Лъчони) Петров и с митичната Лада на Ани Ванков, ще се пуснат в първия си съвместен спринт.

Бързият Стефчев, който повече е познат от пистовите надпревари и планинските изкачвания, не е бил в колоната поне от 12 години, като междувременно, като „планинар“ пилотираше Пежо 306 S16 за ЕФКО Рейсинг Тим.