Василев аут от Сърбия Рали: По-добре калник, а не PCR тест

  • Home
  • Василев аут от Сърбия Рали: По-добре калник, а не PCR тест


ПОСТИЖЕНИЯТА на участващите в 53-ото издание на Сърбия Рали екипажи, може да следите в секция „резултати“ на официалната страницата на състезанието ТУК. Пълният списък на заявените екипажи може да видите ТУК, а часовият график на финалното за годината състезание, валидно за шампионата на България – ТУК (в допълнителния правилник на ралито).

ВЕЧЕ СЕ ГОТВИМ за рали-спринта в Ихтиман, сменихме приоритетите и няма да стартираме в Сърбия Рали“ – това каза преди час за сайта с новините в българския автомобилен спорт бившият шампион на България и пилот на Дианел Рейсинг Георги Василев (на снимката). Причината е чисто финансова, след като се оказало, че общата сума, която екипът трябва да плати, за да си направи в Сливен задължителните за влизането в Сърбия PCR тестове е над 600 лв. „Колата е готова, дори намерихме да вземем назаем от Юли Телийски калник, защото нямаше да бъде доставен на време“, допълва Гошо Василев. В екипа са работили до последно, като се има предвид, че другаде стартира – не стартира, в Сърбия Василев е сред първите заявени. И винаги е твърдял, че там наистина се чувства състезател, когото феновете не само харесва, но и подобаващо уважава. Решението на екипа е било взето днес по обед, след като всички се събрали в гаража на Гошо Василев. „Пробвахме колата на трасето на Българка, ремонтирахме изкривената рамка на радиатора, подменихме интеркулера, а от друг колега взехме предна броня – също назаем, така че бяхме готови още да потеглим в момента, в който имаме резултати от тестовете.“ Да припомним, че в рали Стари столици екипажът Василев/Добрев отпадна още в самото начало на шуменската надпревара и го извади и от състезанието, и от списъка на евентуалните претенденти за призовите места в Сърбия. Според пилотът обаче, в Сливен не успели да намерят по-ниска цена за тест, който включва повече хора от един отбор и това автоматично предрешило въпроса за участието във финала на шампионата тази неделя във Врънечка Баня. „Решихме, че е много по-важно да купим един калник и да сме напълно готови за рали-спринта в Ихтиман (10/11 октомври), отколкото да похарчим и тази допълнителна сума…“, завършва Гошо Василев.

снимка за rallyxpress: личен архив на гошо василев
ДЕВСТВЕНО БЯЛ, БЕЗ ЕДИН СТИКЕР… Полученият назаем от Юли Телийски преден ляв калник, който обаче ще остане за „ползване“ чак за началото на рали спринта в Ихтиман.