БОБИ БОРИСОВ С ПЪРВО ВРЕМЕ ОТ ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА ДО МИЛАНОВО

  • Home
  • БОБИ БОРИСОВ С ПЪРВО ВРЕМЕ ОТ ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА ДО МИЛАНОВО

ПИЛОТЪТ Б & Б Тим Борис Борисов (на снимката, Субару Импреза WRX ) записа най-доброто време в първата тренировка на планинско Своге. Той измина 6 км за 4:21.04 мин, със средна скорост от 82.63 км/ч. „Но някъде на спускане се е получил проблем с мотора. Открихме, че целият е облят в масло”, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Борисов.

Той е крайно амбициран във второто изкачване да намали времето си от първата тренировка, в която той изпревари победителят от последните две състезания тук Ясен Попов (М-Тел Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9). Попов, който тук кара със своя син Даниел като тренировка преди първото официално състезание като навигатор в Сърбия Рали, изостана на 2.49 сек.

»ПРОБЛЕМ… Борис Борисов и механиците на отбора му оглеждат двигателя на Субару-то след края на първия манш.

снимка: rallyxpress

„Трасето го зная, харесвам го – обяснява Ясен Попов. – Но той се справя идеално със задачата си на навигатор, чувам го, че записките на трасето много точно.”На въпроса на RallyXpress как смята, че се е справил, Дани е лаконичен: „Пилотът трябва да каже…” Най-младият от триото Попови практически сяда до баща си още 8-годишен и до момента едва е изтраял, за да мине шофьорските курсове и да вземе книжка. Това е един от малкото случаи в България, в който бащата е пилот, а сина ко-пилот. През 70-те години на миналия век Илия Чубриков караше в няколко състезания със своя син Пламен.

»ПОПОВИ… Даниел Попов и неговият първи пилот – Ясен Попов очакват началото на втория манш. В него баща и син записаха време от 4:16 мин.

снимка: мадлена стефчева

Състезанието край Лакатник е първо за пилота на Престиж Рали Тим Петър Гьошев. От много време насам той за първи път се разделя с навигатора си Петър Спасов и коментира:„Трудно ми е, много ми е трудно така, без навигатор. Отвикнал съм на това”, каза Гьошев преди началото на второто качване. В него той записа второ време – 4:20 мин, на 3.9 сек от победителят във втората тренировка за планинско Своге. За Гьошев състезанието е не само първото от програмата от още два старта в планинското първенство за тази година. В първото изкачване Гьошев записа време от 4:31.40 мин.

»ДОВОЛЕН… Петър Гьошев за първи път кара без навигатора си, но е доволен от второто си постижение във втората тренировка.

снимка: rallyxpress„Не мога да намеря мястото си тук – категоричен е Илия Царски. – Правя първи старт тука от много време. Нещо не държат гумите, колата не съм настроил…”Последното състезание за Малкия цар на същото това трасе е през 1987 г., когато като ученик се пуска в тогавашното Шоколадово рали с пистовия автомобил на своя баща.Третото време в първото изкачване е Костадин Щерев (ЕФКО Рейсинг Тим, Субару Импреза WRX), който завърши 6-те километра за 4:28.77 мин.