Благотворителен старт в помощ на малкият Павел

  • Home
  • Благотворителен старт в помощ на малкият Павел

Списък на част от пилотите и техните автомобили: Пламен Стайков (Шкода Фабия R5), Мирослав Ангелов (Шкода Фабия R5 Ево), Никола Мишев (Пежо 208 Рали 4), Боби Григоров (Мицубиши Лансър Ево 9), Юлиян Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9), Даниел Живков (Ланча Делта Интеграле), Георги Янков (Мицубиши Лансър Ево 9).

:: Записването става предварително, само на телефон 0894 627 239. Списъкът със заявените участници ще бъде публикуван в деня на мероприятието, за да бъде всичко прозрачно.

РЕДИЦА пилоти и журналисти, с подкрепата на община Самоков и кметството на с. Гуцал, са поели инициативата да помогнат на едно малко момче на име Павел, в най-тежката му битка, детска церебрална парализа – спастична квадрипареза. Павел е едно слънчево и усмихнато дете от Пловдив, което се бори от деня на раждането си до днес и продължава да изумява с волята си. Той е роден недоносен, с много ниско тегло и в последствие развива коварната болест.

Веднага е започната рехабилитация, логопед, водна терапия и психолог. Родителите желаят да провеждат рехабилитация на детето и в център “Рибем”.

Програмата в центъра е 2 седмици терапия всеки месец и е на стойност 1920 евро. За нощувки месечно са необходими около 300 евро – общо 2220 евро на месец.

Така на помощ идва автомобилната общност, която организира благотворителното събитие. Десет пилота от цялата страна, носители на множество титли в рали, ралиспринт и планинските изкачвания, ще се съберат заедно със своите автомобили тази неделя, 5 септември от 10:00 ч. в с. Гуцал, общ. Самоков. Те ще предоставят уникалното преживяване на всеки един фен и любител на спорта, който да седне на дясната седалка на професионално подготвени състезателни автомобили в истинска рали отсечка.

Таксата за возене ще бъде в размер на 150 лв. на човек, като цялата сума ще бъде преведена за лечението на малкия Павел.

Мероприятието ще се проведе в 5 манша с дължина на отсечката 4900 м., като от старта до финала разстоянието е 4100 м. Возещи те се ще могат да влязат в ролята на навигатори на някои от най-именитите български автомобилни състезатели.

снимка: интернет