Без две от трите Субару във Видин след етапа Синаговци

  • Home
  • Без две от трите Субару във Видин след етапа Синаговци


РЕЗУЛТАТИТЕ и класирането от всяка една от четирите скоростни отсечки, както и общото подреждане след всеки от етапите в рали спринт Вида, могат да бъдат видени на сайта на официалното времеизмерване в българските автомобилни шампионати http://results.bg/

ДВА ОТ ТРИТЕ състезателни автомобила Субару Импреза са аут от рали спринта във Видин още по време на първата скоростна отсечка Синаговци (7.41 км), като екипажите на Георги Янков/Цветан Балджиев (Дунев Рейсинг) и на миналогодишните победители тук – Иван Иванов/Румен Иванов (Жико Моторспорт) не успяха да продължат към втория от четирите етапа днес –Водна 1 (12.69 км). Екипажът на софийския тим направи катастрофа, докато видинчани, макар да финишираха, останаха без двигателя на Субару-то, който е прегрял. Ударът на Янков/Балджиев е почти на същото място, на което миналото лято тежко катастрофира пловдивското Субару на шампиона в рали-спринта за 2016 г. Костадин Щерев. „В бързата част, през гората, в един момент задницата се отсече в десен завой, не успях да я върна на пътя и на 60-70 м. ударихме дърво“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Георги Янков.

Според него пораженията са значителни, като предната лява част на автомобила е силно деформирана.

„Носач, рог, радиатор…, но това е… А темпото ни беше добро до този момент“, завършва пилотът. За щастие екипажът няма и драскотина, независимо от здравия челен удар в крайпътното дърво.

снимка: георги павлов/apix
ВТОРИ СТАРТ, ВТОРИ ПРОБЛЕМ… След спринта в Дряново, и в домашното си състезание Иван Иванов-Жико има проблеми с „тенджерата“ под налягане – двигателят на неговото Субару прегря.

Жико – Иван Иванов, за втори път през годината, след спринта в Дряново, има проблеми с автомобила, когато го използва в спринтовите състезания. Това означава, че вицешампионът за миналия сезон губи и възможността да повтори победата си у дома, а с това и да защити позицията си от миналата година в първенството.

След Синаговци начело са победителите от Дряново – старозагорския екипаж Динко Иванов/Живко Желев (Ситроен С2 R2, R4), изненадващо следвани на 8.41 сек от тандема на Скорпион-Сливен Георги Георгиев/Васил Георгиев (Субару Импреза WRX, НС2), а трети са Цветомир Русев/Иван Данков (Казанлък Моторспорт, Сузуки Суифт, НС4) – на 9.08 сек.