Ангелов показва новия скин на старта на Раховец-Лясковец

  • Home
  • Ангелов показва новия скин на старта на Раховец-Лясковец

ПОБЕДИТЕЛЯТ от миналогодишното издание на планинското състезание Раховец-Лясковец – Мирослав Ангелов (на снимката), ще се появи на старта тройно обновен: новият Шкода Фабия R5 Eво, новата цветова схема на колата и новият спортен екип, който той и навигаторът му Георги Гаджев за първи път използваха преди седмица в сръбското рали. „Това е проектът, който реших, че е най-добрият, тука до два-три дни ще трябва да бъде налепена Шкода-та“, каза по-рано днес вечерта двойният шампион в ралитата от Мегапорт Рейсинг. Новият скин е резултат на общите идеи и на Катето Стратиева, и на Петър Гьошев и, разбира се на Миро Ангелов. „Запазваме цветовата разцветки на основните спонсори на екипажа ни – Мегапорт и Шкода ауто – конкретизира нещата Ангелов. – Освен това, като графичен дизайн се придържахме и към основната идея на Шкода Моторспорт, нали все пак съм фирмен пилот на дилъра на марката в България…“ Макар и различаваща се от своята визия през миналия сезон, Ево-то ще бъде лесно разпознаваемо и свързвано със старата „ер-пет“, точно заради непроменените идеи в графичното оформление, както и професионално точно намереният баланс в гамата.

снимка: личен архив на мегапорт рейсинг
ТРИ ПОГЛЕДА КЪМ „ЕВО-ТО“… Запазена цветова гама и дизайн, близък до този на заводските автомобили на Шкода Моторспорт.

До този момент, единствено надписът на Мегапорт подсказваше, че чисто-бялата Шкода-та с унгарски регистрационни табели е автомобилът, с който Ангелов ще защитава двете си титли от шампионата по рали през този сезон.

ПРЕЗ МИНАЛИЯ юли Миро Ангелов, общо-взето неочаквано, се появи на техническия преглед в Горна Оряховица, след което закономерно с 6 победи спечели надбягването над Лясковец. Но и тогава, и в предстоящия уикенд целите са еднакви – тест преди първото откриващо сезона рали. И тогава, и сега това беше част от тестовете преди Рали Твърдица. Разликата тази година е, че планинският старт ще бъде и функционален тест за „ево-то“, след като бъде направен ремонта и поставени ревизираните носач и преден десен амортисьор. „Следя в интернет движението на частите, в понеделник трябва да са в София“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Петър Гьошев, който осигурява техническото обезпечаване на екипажа от страна на Моторспорт Академия. Да припомним, че в сръбското състезание Миро Ангелов е ударил предното дясно колело в греда, стърчаща на около 20 см над асфалта, което слага край на планираното тестово участие в тази надпревара. Със сигурност, преди да потеглят за Горна Оряховица, или Ангелов, или Гьошев ще направят на картинг-пистата в Твърдица кратко каране на колата, за да бъде сигурен екипът, че всичко след ремонтът е направено коректно. „Така че за Твърдица ще събираме информация от трасето в Лясковец, което е тясно, с много завои и грип, който не е особено силен – допълва Гьошев. – Нямаме информация, за да направим настройките за това трасе и най-вероятно ще използваме като база онова, което имаме от тестовете край сл. Баня в края на миналия месец.“

снимка: личен архив на петър гьошев

ПЪРВО ИЗЛИЗАНЕ НА ТЕРЕНА… С палец нагоре Петър Гьошев показва на екипажа на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов/Георги Гаджев, че могат да потеглят в сръбското рали Златибор.