Ангелов: Заложих на успех в шуменските скоростни етапи

  • Home
  • Ангелов: Заложих на успех в шуменските скоростни етапи

Варна, Пресцентър на ралито

Петър Гьошев:Когато заваля, единствено Миро имаше подходящи гуми за дъжда, но допусна завъртане в СЕ10, затова и преднината му начело не е по-голяма”.

Мирослав Ангелов: „Първият ден за нас е много успешен, атакувахме от самото начало, а после преценявахме риска при всяка отсечка. Леко натиснахме в шуменските етапи, защото знаехме, че там Мартин (Сурилов) си е у дома. Целта ни беше да му вземаме по няколко секунди, но навсякъде. Аз лично очаквах повече конкуренция от чуждестранните участници, особено от румънците. В дъжда имахме сравнително подходящи гуми, но настройките пък не отговаряха. Затова и допуснахме завъртането, за късмет остана без последици. В последния за деня етап беше сухо и беше удоволствие да се кара. За утре ще се стремим да останем концентрирани, за да пазим преднината, но нека съперниците не се надяват – няма само да се возим.”

Мартин Сурилов: „Не сме карали на състезание от октомври миналата година, пък цяло рали… много отдавна. Затъжихме се по скоростта, но за днес толкова. Няма как да постигнем нещо повече, напред до Миро има доста, след нас към третия – пак толкова, така че сме на правилното място. Записахме две етапни победи и едно равенство, доволни сме. Нямаме проблеми с автомобила, в неделя ще пазим класирането си.”

Угур Сойлу: „В началото всичко вървеше много добре, но после край Шумен заваля, а ние бяхме с гуми за сухо. Беше доста трудно и има какво още да желаем от представянето си. Днес имахме и грижи, тръгнахме с неточни настройки за нашата кола, имахме и механичен проблем. Успяхме да го поправим и мисля, че вече успяваме да се адаптираме към отсечките. Много ще внимаваме за времето в неделя, възможно е пак да завали.“

Арас Динчер: „О, Попов е много млад, но успешен пилот. Днес направи върховно представяне, а и колата му е страхотна.”

Ясен Попов: „Дани е много доволен от колата, лошо бе, че в първото минаване, когато заваля, нямахме гуми за мокро, а караше със сликове. Разполагал е с две резервни гуми за дъжд, но не е успял да ги смени. Той трябва добре да опознае автомобила. Днес, заради погрешните гуми, колата е била нестабилна, Дани – неуверен и намали темпото. После пробвахме различни варианти. Неделните отсечки са къси, ще използваме възможно най-меките смеси. Битката продължава. Засега мислим да караме само рали, без рали-спринт, целта ни е успешно участие за Балканския рали трофей, макар, че пропуснахме първото състезание в Турция.”

Георги Василев: „Като цяло съм доволен от първия ден, след втората отсечка се появи теч на масло от скоростната кутия. Успяхме да отстраним проблема, но закъсняхме за часовата контрола и ни наказаха. Шуменските отсечки са много интересни, оставихме доста конкуренти назад. Утре ще продължим по същия начин”.