Шампионът: Много силна конкуренция! 58 коли за старта

  • Home
  • Шампионът: Много силна конкуренция! 58 коли за старта

ДЪЛГИЯТ списък със заявките за мемориал Валери Великов и подготвеният специално за Шумен часови график за преминаването на автомобилите през техническия преглед, се оказа много добре работеща схема. Освен чисто дисциплиниращият ѝ подход, този график ще помогне сега и на домакините на Българка при списък от 58 коли. „Дори специално за този преглед ще повикаме председателят на техническата комисия Никола Попов и още един технически комисар“, посочи Стефан Чолаков.

ТУК виж Бюлетин №1 за часовия график на техническата инспекция.

ОЧЕРТАВА СЕ много силно състезание – каза тази вечер по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт действащият шампион в генералното класиране на планинското първенство Юли Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1, на снимката). Напълно логично, първото нещо, което е направил пилотът на Дунев Рейсинг е, да мине по цялото 4200-метрово трасе на планинско Българка. „Трасето е подготвено много добре, а и конкуренцията ще е много силна при такъв стартов списък – допълва Телийски.- Надявам се, че ние също сме добре подготвени за състезанието тук.“ За разлика от подготовката за старта на Благоевград, когато Телийски и екипът му отделиха няколко часа за проби на пистата Калояново, сега работните ангажименти на пилота не са му позволили да отдели време за специални тестови километри край Калояново. „Фактически колата не е променяна от Благоевград, направихме едно кратко излизане от гаража, защото имахме някои съмнения [не уточнява какви – бел. ред.],но всичко се оказа нормално…“

Днес на сайта на сливенския АСК Булсим се появи и реалният списък със заявките (виж по-долу) за третото от състезанията в националния планински шампионат, който лист включва 58 автомобила, като в топ-10 са всички най-бързи пилоти от последно време – 6 Мицубиши Лансър, 2 Субару Импреза, Силвър Кар EF10 на Стефан Стоев и Тойота Селика 4WD на Атанас Божилов.

ВНУШИТЕЛНИЯТ списък със заявките, публикуван на страницата на ACК Булсим днес  вечерта.

Но както често става, напливът на пилоти за сливенската класика веднага отвори допълнителна работа за организаторите. Още вчера те имаха притеснения, че ако бройката на заявките върви към 60, ще се наложи да правят допълнителни места за боксове по пътя към Чешмата. Което и реално се получи, така че вчера и днес сутринта „пътната бригада на клуба“ се наложи, първо да разчиства допълнителни край трасето, а след това да начертае и обозначи още осем допълнителни бокса за отборите.

снимка: организатори на планинско българка
ЗА ДА СПАЗЯТ ТРАДИЦИЯТА… За сливенската публика, която винаги е била „върха на топа“ в автомобилните дисциплини, този транспарант е буквално излишен – всеки в града под Сините камъни знае, че на дневен ред е планинско Българка. Но традициите са за това – а в Сливен това важи особено силно – за да бъдат спазвани.