Четири зелени лисици бягат за сефте в шуменския Мемориал

  • Home
  • Четири зелени лисици бягат за сефте в шуменския Мемориал


ИСКРЕН ПОНДЕВ (на снимката), който освен бърз пилот е и все повече налагащ се дизайнер в родните автомобилни среди заяви, че дизайнът за бъдещето облепяне на четирите автомобила на Грийн Фокс Моторспорт е завършен нощес. „За да подготвим и стикерите, ще ни трябва още около седмица“, заяви за RallyXpress Пондев-мл., чието е и авторството на шрифта за логото на новия клуб.

ШУМЕНСКИЯТ Мемориал Валери Великов след 17 дни ще бъде дебютното състезание за новия автомобилен спортен клуб Грийн Фокс Моторспорт (логото на новия автомобилен спорне клуб – горе). Екипът е напълно нов, създаден от Димитър Кондев, но пилотите в него са добре познати лича от планинския и пистовия шампионати. Освен основателя, това са още Росен Костов, Александър Димитров-Пъчката и Ивелин Йотков. „В сряда му внасям документите за лиценз“, категорично обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Кекса. Той е особено доволен, защото в Шумен, „…най-накрая!“, след близо 3 години пауза, Кондев ще стартира в състезанието с познатия и особено обичан от нето Опел Астра. „Всичко е сменено [в Астра-та] подчертана Димитър Кондев. – Е, не е 100 на 100, защото в променения автомобил не са сменени само амортисьорите и… волана.“

снимка: александър спиров/apix
МЕЖДУ КОЛЕГИ… Стефан Стоев и Димитър Кондев разговарят на старта на Мемориал Валери Великов, като и единият, и другият „допълват“ промените по своите автомобили с красноречиви жестове. Както се казва, дори и да не ги чуваш, ще разбереш, че говорят за клиренса на габровския Сивик.

Ветеранът на новия екип Грийн Фокс МС – Росен Костов-Резината ще се появи в Шумен с познатото до болка Пежо 106. „Стигнах до 70-те процента в изграждането на новия си автомобил – обяснява плевенчанинът. – Но не ми стигнаха, както винаги… субсидиите. Но със сигурност ще я завърша за този сезон. Кога точно – не е ясно, но няма да мога да я карам в Мемориал Валери Великов. „Променена е визията – червено и черно! Когато я завърша, ще е първата истинска Пежо 106 Макси у нас.“

снимка: драгомир петров/apix

ЗАПОЧВА СЪС СТАРАТА, ПРОДЪЛЖАВА С НОВАТА… В Шумен плевенчанинът, когото в автомобилната колона е познато повече като Резината, ще се появи със старата и позната до болка „бегачка“.

ТЕМПОТО, с което започнаха да пристигат заявките, поне така смятам аз, е по-добро от онова, което беше то преди година – обяви директорът на Мемориал Валери Великов Димитър Георгиев-Полицая (на снимката).- Николай Кортелов повлече крак и вече имаме още 16 нови имена, а края на заявките има още петнадесет дни.“ Попълването на листата за шуменския Мемориал Валери Великов (по реда на пристигането) направиха.  Димитър Кондев (Опел Астра), Ивелин Йотков (БМВ Е30), Росен Костов (Пежо 106), Александър Димитров-Пъчката (Ситроен Саксо), Емил Денев (Рено Клио), Юлиян Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9), Любомир Николов (Ситроен Саксо), Петър Обретенов (Ситроен Саксо), Ясен Обретенов (БМВ Е30), Николай Георгиев (БМВ), Стефан Либертинов (ФИАТ Уно), Иван Ангелов (Пежо 206), Ивайло Иванов (БМВ), Калин Кираджиев (Хонда), Пламен Петров (Хонда), Живко Живков (ВАЗ 2105).