Фурмо заявен в М-Спорт Ред Бул в Хърватска

  • Home
  • Фурмо заявен в М-Спорт Ред Бул в Хърватска

САМО ДЕН, след като направи неофициален тест в Лапландия с екипа на М-Спорт Форд, стана ясно, че 23-годишният френски пилот Адриан Фурмо (на снимката) ще кара в отбрани състезания с Форд Фиеста WRC. Вчера той и руснакът Николай Грязин участваха в изпитания на кола на Довънби Хол, недалеч от региона, в който двамата ще карат по време на първото зимно финландско Арктик Рали. Участието на Фурмо в първото такова рали – Хърватска, става благодарение на новия-стар спонсор на М-Спорт Ред Бул.

Така пилотът, за който предстоящия втори кръг от шампионата на ФИА за WRC ще е едва 17-о рали, стартът в Хърватска с автомобил от отиващата си в края на сезона категория WRCar, ще е поредният дебютант с автомобил от топ-класа.

Появата на Фурмо на терена в световния шампионат е отпреди две години, когато той стартира в Монте Карло, само два сезона, след като вече е влязъл в рали-спорта.

Приблизително по онова време високото темпо и бързата езда на Фурмо са направили впечатление на Малкълм Уилсън, който оттогава поддържа и развитието на пилота.

снимка: личната страница на фурмо в туитър
ЗАБЕЛЯЗАН, ЧЕ Е ТЕМПОВАК… Още преди две години от Монте Карло Малкълм Уилсън започнал да следи Фурмо, преди в понеделник да бъде официално поканен на тестове с Фиеста WRC.

Като резултат от партньорство с Ред Бул (новата окраска на неговия Форд Фиеста Рали 2 ще се види за първи път в Рованиеми – бел. ред.) е и участието на Фурмо във финландската надпревара.

Подкрепата на Ред Бул за еди пилот, сочен като бъдещ топ-състезател в световните серии, е много важен елемент от неговата кариера.

Обявяването на Фурмо в екипа на М-Спорт за Хърватска идва едновременно с факта, че Ред Бул отново се присъединява към британския отбор.

снимка: личната страница на фурмо в туитър
НОВАТА ЛИВРЕЯ ЗА ФРЕНСКАТА ФИЕСТА… За първи път през този уикенд Адриан Фурмо ще се появи с автомобил, в шарките на който ще доминира Ред Бул.

Малкълм Уилсън коментира: „Много от нашите ресурси са подчинени на осигуряването на възможно най-доброто развитие за следващото световно първенство, а пристигането на Ред Бул е огромно предимство за целия екип. Те не само вярват, че в нашите редици имаме изгряваща звезда, но и се доверяват на нашите дизайнери и инженери от световна класа да проектират новия автомобил“.