Форд взе Хутонен за финала в Ломбардия

  • Home
  • Форд взе Хутонен за финала в Ломбардия
Форд взе Хутонен за финала в Ломбардия


РАЗВИТИЕТО на последното състезание от сезона, победителите в 16-те скоростни етапи от ACI Монца Рали, както и общото подреждане на екипажите може да следите на живо ТУК

ШАМПИОНЪТ в WRC3 за 2020 г. – Яри Хутонен , който спечели категорията преди година в Монца и ще остане „действащ“ до неделя след обед, бе привлечен от М-Спорт за финалното състезание от световните серии тази година. Бързият финландец ще се представи в ACI Монца Рали зад волана на Форд Фиеста Рали 2. За напускането му от Хюндай Моторспорт (две победи във втората категория на световното – Сардиния и Белгия – бел. ред.) причините бяха комбинацията от неуспешни участия в зимното финландско надбягване, в Естория и Испания. Но като талантлив пилот, на талантливия финландец не се наложи да чака особено дълго, а и да размисля продължително, за да подпише за Донингтън Парк. „Макар засега това да не е посочено изрично, много е вероятно да не е единствено единична покана“, написа по този повод в своя блог Майк Бийтън днес.

снимка: лична фейсбук страница на яри хутонен
ЕДНО УЧАСТИЕ И ОЩЕ ОПЦИИ ЗА ДОГОДИНА… Това най-вероятно е скрито зад светкавичното привличане на 27-годишния финландец от екипа на Ричард Милнър.


ПИЛОТЪТ ИМА за какво да благодари, след като не само контракта за ACI Рали Монца беше направен светкавично, но и тимът организира кратка тестова сесия, в която Хутонен за първи път седна зад волана на Фиеста Рали 2. На линка ТУК, през три камери, може да видите запознанството на финландеца с новия му автомобил.

Истинската надпревара започва в петък по планинските пътища северно от Бергамо, върху трасетата на славни Селвино, Сан Фермо и Героза, както и тези в района на Храма на скоростта в Парка Монца.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОТО при М-Спорт е, че освен Хутонен, във финалното състезание към екипът им ще се присъедини и 21-годишният Франк Бърд, състезател, чийто опит и успехи от сериите GT Челиндж и британското пистово първенство е далече по-голям от този, който Бърд има в рали шампионата на Острова. Пилотът от Несингтън, който е трупал километража си в британските ралита с Форд Фокус WRC 07, за първи път и след кратки опознавателни километри на трасето край Донингтън Парк, ще седне в заводски автомобил Форд Фиеста Рали 2. Преди две години, веднага, след като през 2018 г. пилотът спечели челинджа на 24-те часа на Дубай, английския в. Телеграф, без преувеличения, го обяви за един от «пистовите таланди» на Великобритания.

снимка: лична фейсбук страница на франк бърд

ПЪРВОТО ГОЛЯМО РАЛИ ОТВЪД ЛАМАНШ… Франк Бърд, който досега бе предимно „пистаджия“, ще дебютира с Фиеста Рали 2 във финала на световния шампионат в Ломбардия.