Т. Стратиев: Направихме добра реклама на българското рали

  • Home
  • Т. Стратиев: Направихме добра реклама на българското рали

ТОВА, ЧЕ ТРИ ЕКИПАЖА и четири рали-автомобила по време на предприемиерата на вече превръщащата се в култова картина български филм Бензин, беше най-добрата реклама, която можехме да направим преди старта на рали България“ – каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт варненския пилот и бивш двукратен шампион на България Тихомир Стратиев. – Разбира се, че екипажите предизвикаха особен интерес у публиката и така се прави добра пропаганда на спорта.“ Близо 4 часа автомобилите и техните екипажи Пламен Стайков/Давид Кварацхелия, Тихомир Стратиев/Здравко Попов и Мартин Коев/Димо Бозуков се оказват в центъра за вниманието на публиката. „Не зная колко снимки бяха направени и на нашите автомобили и на бившата бегачка на Тошко Славов, но наистина беше добре за спорта и със сигурност сме допринесли за допълнителния интерес към старта на 48-ото рали България“, допълва Стратиев. Специално за сайта RallyXpress той изпрати и снимки на новия скин на своето Пежо 208 R2, с който двамата със Здравко Попов ще отбележат 10-годишнината от първия им общ старт през 2007 г. във Виктори Рали София.

снимка: личен архив на тихомир стратиев

ШЕСТИМА БЪРЗИ ВАРНЕНЦИ ДО ГРАДОНАЧАЛНИКА… (отляво надясно) Давид Кварацхелия, Пламен Стайков, Тихомир Стратиев, кметът на Варна Иван Портних, Мартин Коев, Здравко Попов и Димо Бозуков събрани за обща снимка. „Облепването“ на автомобила, както обичат пилотите да казват за състезателите, е завършено днес в ранните вечерни часове. „Доволен съм и от качествата на колата, особено след като преди дни направих тестовете край София“, допълва Стратиев. Сега Пежо-то е в доминиращо бяло и е първият случай, в който пилотът на варненския клуб Марина Моторспорт изневерява на традиционния червено-черен скин, с който бяха познати досегашните му бегачки.

снимка: личен архив на тихомир стратиев
С НЕТИПИЧЕН СКИН… Преобладаващото бяло на новото Пежо на екипажа Стратиев/Попов рязко контрастира на досегашните цветови схеми, с които се разпознаваха автомобилите на Марина Моторспорт.