Трима шампиони и „бронзов“ на старта на гръцкото Драма

  • Home
  • Трима шампиони и „бронзов“ на старта на гръцкото Драма

АКО ВСИЧКО е точно, то на сайта http://www.rallycross-photo.com може да бъдат видени резултатите от състезанието край Драма (провери ТУК).

ТРИМА НАЦИОНАЛНИ шампиони от първенството в планинските изкачвания за 2016 г. – Юли Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС2), Стефан Стоев (Хонда Сивик, НС3), Александър Димитров-Пъчката (Ситроен Саксо НС4) и бронзовия в същия клас Ерменко Ерменков (Ситроен Саксо) ще бъдат на старта на гръцкото състезание в Драма. Карето българи вече пътува за старта при съседите, като това ще е второто родно участие в гръцкия планински шампионат на наши пилоти. Преди това каре, през 2015 г. в надпреварата на съседите участва благоевградчанката Диана Стоянова. Връзката за българското представяне сега, разбира се, е благоевградска и още по-точно – на домакина на планинско Благоевград Георги Стоянов. „Още по време на нашето състезание, мой гост беше Йоанис Кокалис, който тогава направи предложение български пилоти да участват в Драма“, каза за сайта с новините Гошо Стоянов. Експедицията до Драма реално е добър начин за българите да направят старт зад граница, като едновременно използват гръцкото състезание за поддържане на форма.

„Но също и за да можем да направи някои корекции по автомобилите, каквито сме открили след финала на сливенското Българка миналата неделя“, допълни за RallyXpress Стефан Стоев. Той имаше проблеми с датчик на скоростите, което го принуди в третия манш да елиминира работещата некоректно джага и да мине към конвенционалния начин за превключване на скоростите.

Официално състезанието е известно като Корилово, дълго е 3200 м., с 200 м. разлика във височините между старта и финала. В събота се правят 3 тренировъчни манша, а в неделя състезанието е в две изкачвания (виж долу).