Тихо Стратиев: Вървят ли така нещата – ще си запаля лиценза

  • Home
  • Тихо Стратиев: Вървят ли така нещата – ще си запаля лиценза

 
Колкото и емоционално да бъдат приети двете изказвания на Стратиев пред микрофоните на варненския Народен спорт, казаното от варненецът просто отразява онази ситуация, която всички виждат и знаят (в офиса на Тодор Каблешков – също!), но които факти и обстоятелства до този момент нито един друг състезател не е казал. Защото тактиката на БФАС срамежливо да пази пълно мълчание със сигурност върши работа. Но единствено тогава, когато това е на парче и само за определен период от време. След тях щетите ще са непоправимо по-големи и фиксирането им нито ще е бързо, а още по-малко ще е лесно….

ШАМПИОНЪТ на България в ралитата за 2017 г. – Тихомир Стратиев (на снимката) е категоричен, че ако нещата в спорта продължат да се развиват по сегашният неустановен, нелогичен и нерегламентиран начин, той ще се състезава в Румъния, но не с български лиценз.

Да припомним, че ако не станат очакваните от Стратиев промени в управата на БФАС (аудио записите от неговите думи – виж в карето вдясно), варненецът за трети пореден път в кариерата си, след 2011 и 2012, ще има за приоритет не българските си участията, а тези в северната ни съседка.

Това заяви пилотът на варненския клуб Марина Моторспорт по време на свиканата днес от пресклуб Варна среща с медиите. На нея, освен първият в страната национален шампион, спечелил първенството през миналата с автомобил от 2 WD, са присъствали още Янаки Янакиев, Йордан Атанасов, членът на управата на БФАС Слави Славов, Давид Кварацхелия, Стефан Либертинов и Симеон Димитров. Традиция е пресконференциите на автомобилна тема във Варна да обхващат плановете на пилотите за предстоящия сезон или предстоящи моторни събития в региона. В случая обаче изказването на пилота на Марина Моторспорт изненадващо измести центъра на темата поставяйки въпроси, на които както самия пилот, така и по-голямата част от автомобилната общност у нас не могат да намерят отговори 20 дни преди фактическото начало на сезона: промененият бързо и без обявени мотиви цялостен календар в шампионата по рали – плюс добавъчното извънредно включване на рали Сърбия, непубликуваните и закъсняващи срамно недопустимо регулации за годината във всички шампионати.

снимка за rallyxpress: румен генов/народен спорт-варна
ПРЕД ВАРНЕНСКИТЕ МЕДИИ… (отляво надясно) Симеон Димитров, Стефан Либертинов, шампионът Тихомир Стратиев, Давид Кварацхелия и членът на УС на БФАС Слави Славов.

НЕ ЧЕ Е КАЗАНО изрично, но възможността титлата в генералното класиране да се оваканти още преди старта на сезона изглежда 50 на 50. Ако Стратиев „запали лиценза си“ (чуй ТУК двете негови изказвания пред варненския Народен спорт от пресконференцията), ще имаме първия шампионат, в който №1 е бил възпрепятстван да играе за защита на титлата си. Това обаче за БФАС ще е по-добре, отколкото евентуално Стратиев да подаде иск в съда, с който да търси обезщетение за материалните и нематериални щети, нанесени на него и клуба му с промените в календара и пропуснатите опции от предварително подготвените спонсорски договори за конкретни дати…

снимка за rallyxpress: петко петков