С 850 м. съкращават трасето в четвъртия планински старт

  • Home
  • С 850 м. съкращават трасето в четвъртия планински старт


:: Събота, 8 юли 2017 г.:  9:00 до 12:00 ч. – административен и технически преглед в кафе Гранд Империал и пред Община Горна Оряховица; 12:00 ч. – Официално откриване на състезанието; 12:15 ч. – Отвеждане на участниците до състезателното трасе; 12:40 ч. – Първо заседание на спортните комисари; 13:15 ч. – публикуване на стартовия списък за тренировките; 13:30 ч. – Брифинг със състезателите в района на старта; 14:00 ч. – Старт на първия от трите тренировъчни манша; 19:00 ч. – Публикуване на стартовия списък за състезанието. 
:: Неделя 10 юли 2017 г.: 10:45 ч. – Откриване на състезанието; 11:00 ч. – Старт на състезанието в три манша; Публикуване на резултатите и награждаване – веднага след финала на третия манш.

ТРАСЕТО НА ЧЕТВЪРТОТО от планинските изкачвания – това в Лясковец тази събота и неделя ще бъде съкратено до 2500 м. Това научи тази вечер сайтът с новините в българския автомобилен спорт от директора на състезанието Димитър Стефанов (на снимката). Причината за „свиването“ на пистата с 850 м. е провеждания в самия край на трасето Мото-рок фест Велико Търново на моторните клубове Олд Бастърс&Хейлс Енджълс, който започва утре и завършва в неделя. „Така че финалът на състезанието е издърпан след десния завой, на около 50 м от Манастира“, уточни Стефанов. Така, според организаторът на състезанието се получава една буферна зона между двете събития, която е около 500-800 м., като по този начин се намаляват конфликтните точки между Мото-рок феста и планинско Раховец-Лясковец. Днес, в продължение на час и половина, бяхме на самото трасе, заедно с двете охранителни фирми –Империъл секюрити и Делта гард, както и с двамата началници – този на РДВР в Горна Оряховица и на Пътна полиция – обясни Стефанов. – Целта беше да се изработи максимално добра схема на сигурността за две национални събития, които са много близо.“ Това означава, че поредицата от пет рекорда на трасето, които през миналата година постави трикратният шампион в планинското първенство Любен Каменов (Каменов Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 8, НС1) тази година няма да бъдат коригирани. Но също така промяната в трасето означава, че времената, които ще бъдат регистрирани в съботните квалификации и неделното състезание, няма да влязат в листата с рекорди на Раховец-Лясковец.

снимка: rallyxpress
АГИТ-ПРОП… Седмица преди старта на четвъртия старт от шампионата в скоростните планински изкачвания, Димитър Стефанов разлепя отпечатаните плакати за Раховец-Лясковец