Стратиева: Нямам думи, за да опиша колко тежки са етапите

  • Home
  • Стратиева: Нямам думи, за да опиша колко тежки са етапите

НАПЪЛНО СИГУРНО Е, че мечтата на Екатерина Стратиева (на снимката) да кара в Кипър Рали се е оказала далече по-трудно нещо, отколкото състезателката си е представяла. Макадамът на острова не просто е тежък. Той направо си е кошмар за всеки екипаж и всеки автомобил. Въпреки трудностите обаче тандемът Стратиева/Аврамов продължава битката с камънаците, които в Кипър носят определението „макадам“, при това оръжието на двамата българи е едно крехко за тези условия Пежо 208 R2. Ето как Стратиева определя първия от двата дни през камънаците край Ларнака:

„Днес оцеляхме!

Нямам думи да го опиша… който не е минал по тези трасета няма как да разбере колко са тежки нещата и особено с кола с един задвижващ мост, при това по трасета, по които преди теб са преминали „динозаврите“, подсилени двойно за подобно изпитание. „Трасетата имат доста опасни места и съвсем леко разконцентриране или изпускане на контрола над автомобила и си… долу в пропастта. „Доволни сме от екипа и професионализма, който доказват, че притежават. „По време на сервизирането променихме малко настройките, но при второто минаване вече имаше образувани много големи коловози и оголени гигантски камъни.

:: Резултати от

Кипър Рали ТУК И въпреки тежките условия на вторите минавания успяхме да подобрихме времената си, макар и с малко.

„Изключително съм щастлива от това, колко много българи срещнахме тук, някои работещи тук, дошли в сервиза специално, за да ни пожелаят успех, да се снимаме, да поговорим за ралито. Някои от тях работят и живеят тук, но имаше и такива, които бяха пристигнали специално за Кипър Рали.

„Но всъщност това е само половината част от надпреварата, а утре предстои доста по-коварната и планинска част, която е в съвсем друга местност от острова: 3 етапа по 2 минавания, като първите 2 са по 20-21 километра…“

снимка: официален сайт на европейския шампионат
ОЦЕЛЕЛИ ПРЕЗ ПЪРВИЯ ДЕН… Въпреки кошмарните трасета на Кипър Рали, екипажът Стратиева/Аврамов успяха да прекрачат и за втория тур на макадавота мелничка на острова.