Станков и баща-син Гъртофан отпадат заради пост-ковида

  • Home
  • Станков и баща-син Гъртофан отпадат заради пост-ковида


ПОСТИЖЕНИЯТА на екипажите в скоростните етапи на рали България, както и класирането след всеки един от тях в двата дни на надпреварата може да следите на живо ТУК

:: Всички подробности около 51-ото издание на най-престижното ни автомобилно състезание може да откриете на електронния портал на рали България: https://www.rallybg.bg/bg/

ТРИМА ПИЛОТИ – Дилян Станков (Булсим, Пежо 208 R2), както и румънците баща и син Гъртофан – Дан и Андрей (Шкода Фабия R5 и Субару Импреза N15) отпадат от 51-ото издание на Рали България по едни и същи причини. И тримата се оказват без достатъчно физически сили, след като преди около месец-месец и половина са преминали през COVID-19.

:: ТУК можете да видите

видеото на ДизиРайдърс видео за представянето на екипажа на Мегапорт Ангелов/Гаджев, коетосе появи преди дни в Ю-Туб.

снимка за rallyxpress: борко турудич/сърбия
БЕЗ ЗАВРЪЩАНЕ ВЪВ ВАРНА… За пилота на Булсим Дилян Станков, участието във Врънечка Баня остана последното състезание за 2020 г., а заради последствията от „короната“ сливналията пропуска сега и ралито на България.

„Има моменти, в които съм много слаб и нямам тонус за нищо, в други – усещам си сърцето“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Станков, който се отърва от „короната“, но сега носи последствията от заболяването.Същото оплакване и мотиви към писмото си за отказа от България е посочил и Дан Гъртофан, който поради ослабения си организъм отпада на спринтовото румънско Перла Харгитей миналия уикенд. Андрей Гъртофан обаче успява да финишира, но едва на 27-о място в общото класиране. Така че румънците ще бъдат представлявани от други два екипа – Афир Енис/Кармен Поенару (Шкода Фабия Рали 2) и класиралите се на 5-о място в „перлата“ Кристиян Долофан/Павел Траян (Ситроен С3 Рали 2).

снимка: лична фейсбук страница на долофан

СЪСТЕЗАТЕЛЕН ШЕЙКДАУН У ДОМА… Екипажът на румънците Долофан (на малката снимка) и Траян карат своята „це-тройка“ по трасето на рали Перла Харгитей, която ще има своя български дебют през този уикенд. Иначе всички останали екипажи, които са обявили участие във варненския старт, са тук.

„Най-важното за нас е, че успяхме да помогнем на всички пет турски екипажа да могат да присъстват, въпреки здравните ограничения, в които се намира страната им. – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт новият директор на състезанието Пламен Иванов (на снимката). – Свършихме, без преувеличение, огромна работа с писма до властите в Република Турция, с писма до външните работи, до граничните власти. И най-доброто е, че освен присъствието на силна конкуренция от комшиите сега, те не само ще могат да стартират и в сливенското рали след месец, но и ще успеят да привлекат още един техен екипаж.“

На практика цялата писмена и телефонна тегоба, която, освен обичайните за голям старт трудности, която се е стоварила на Пламен Иванов, е дава двоен ефект. „Така да се каже – не е направено единствено заради рали България, а изобщо за спорта“, допълва Иванов. Ето и какви бяха класиранията на екипажите в юбилейното издание на рали България: