След 650 дни Каменов обратно в планинското с три участия

  • Home
  • След 650 дни Каменов обратно в планинското с три участия

ОЩЕ ДВЕ състезания от шампионата на скоростните планински изкачвания влизат в планираните от Каменов участия. Това, разбира се е Шипка-Дамасцена (21/22 юли, Казанлък), както и финала на първенството с Осогово (25/26 август, Кюстендил). „Обмислям въпроса за Раховец (14/15 юли, Горна Оряховица), но той по-скоро е под въпрос“, допълва Каменов.

ТЕЗИ ДНИ в социалната мрежа фейсбук трикратният победител в генералното класиране на планинския шампионат Любен Каменов (на снимката) обяви, че ще стартира над Сливен този уикенд. Така панагюрецът, кой в продължение на близо два сезона бе смятан за последния по дата наш автомобилен хъш (не броим това, че в Дамасцена-Шипка през 2017 г. той бе гост-пилот!), сега се връща в националния шампионат след пауза от 650 дни. „В момента правим последните настройки и в петък, такива са намеренията ми, пътуваме за Сливен“ – заяви за RallyXpress бившият трикратен шампион в планинските състезания, който има общо 14 последователни победи в 21 старта на първенството. Каменов допълва, че неговият „кавалерист“ вече е с настройки за използването на стандартен бензин, а не с възможностите да използва биоетанолово гориво, както това беше във времето, докато той бе водещият ни румънски емигрант. „Специални тестове не, но задължително ще извадя автомобила някъде край Панагюрище, за да го пробвам след промените“, допълва Каменов уточнявайки, че прави завръщането си заради хората около него, но и за да зарадва домашната публика. В сливенския кръг от първенството панагюрецът няма да се яви като единствения представител на Каменов Рали Тим, след като в отборната заявка неговото име ще е допълнено от това на полу-дебютанта от родния му град Кръстьо Гърнев (Хонда Сивик 4х4). „Бях на трасето край Благоевград, конкуренцията е станала много силна, момчетата ми харесаха, така че имам още един допълнителен мотив да стартирам сега на Българка.“ „Нямам решение дали това [участията в националното първенство] ще е така и през следващата година, обмислям въпроса и откъм финансовата му страна, но при първа възможност със сигурност ще отида да карам отново в Румъния.“

снимка: петър минчев/maxphoto
СТО НА СТО ПОД ШИПКА… Тази година в Шипка-Дамасцена Любен Каменов няма да е гост пилот, а като един от редовите участници в националното първенство.