Сериозен тест и тежък старт за Дончев в рамките на 4 дни

  • Home
  • Сериозен тест и тежък старт за Дончев в рамките на 4 дни

АКО СЕГАШНИЯТ уикенд има конкретни цели, то те не са само в това Дончев да попадне между „шамарите“ на най-добрите и бързи пилоти от Порше, но преди всичко насочени за идните два сезона. Българинът прави сметки за участия в Порше Карера Къп догодина, а и като планиращ отдалече нещата прагматик – място в колоната на Порше СуперКъп, подгряващите Ф1 серии през 2020 г.

РЕАЛНО ОТ ДНЕС ПО ОБЕД за българския пилот Георги Дончев (на снимката) започват тежкият уикенд на предпоследната септемврийска седмица, в която той ще трябва да направи напрегнат и сериозен еднодневен тест с Порше от отбора на Хюберт Рейсинг Юниън на пистата Хокенхайм. „След това ще стартирам на същото трасе, за да си получа „сериите шамари“ на пилотите от Порше Карера Къп“, каза днес Дончев, непосредствено преди да замине за Германия. Без да е максимално конкретен в детайлите, от думите на пилота се разбира, че и теста, и участието му в състезанията в събота и неделя на Хокенхайм е повече от обичайното представяне и събиране на опит на най-високо състезателно равнище.

снимка: лична фейсбук страница на георги дончев
ПЪРВО ПРЕЗ ЦЕТКАТА НА ТЕСТА… Началото на края на седмицата за Дончев ще започне с важен тест с Порше, подготвено от отбора на Хюберт Рейсинг Юниън.

:: Освен по двата германски
телевизионни канала
Sport 1
и Sport 1+, състезанието ще
бъде излъчвано живо и на сайта

https://www.adac-gt-masters.de/   Двудневната надпревара – Dвключва 13-и и 14 кръг от шампионата  ADAC GT Мастърс Хокенхайм и в него българинът ще е в един тандем с Михаел Амермюлер, миналогодишният шампион и сегашен лидер в класирането на Порше СуперКъп. „Ясно е, че професионалните пилоти са особено ревниви към настройките на автомобилите и данните за тях, така че да видим дали ще мога „да открадна“ нещо от тази легенда на Порше-тата“, допълва Дончев. Продължавайки да планира на глас участията си в следващите два месеца, Дончев обясни пред сайта с новините в българския автомобилен спорт също, че обмисля възможността за старт в 24-те часа на Дубай, в партньорство със Станислав Добрев или на финала на Световната купа за GT3 в Бахрейн, като в момента чисто административни неща пречат на Дончев да определи кое от двете състезания ще кара.

снимка: интернет

ЕТО ОТ КОГО ДОНЧЕВ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА „КРАДЕ“ В ЗАНАЯТА… Михаел Амермюлер е име-легенда, когато става дума за състезанията в Порше СуперКъп. И като истинско профи, той също ревниво пази своята база с данни.