Сем. Йорданови: Защитават титлата с първа лична пушка

  • Home
  • Сем. Йорданови: Защитават титлата с първа лична пушка

СЛЕД КАТО с два от три спечелиха в спринтовото първенство семейство Йорданови – Пепи и Любка (на снимката) завършиха като вицешампиони в RC5, а през 2020 г. се изкачиха на върха на шампионата в този клас, състезателите на АМК Ботевград стартират третия си сезон в едновременна защита и на званието, но и на бързо изграденият авторитет. „Не сменяме класа и автомобила, с тази разлика, че вече ще караме Хюндай i20 Купе не под наем, а наш собствен, който закупихме прледи време», каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пепи Йорданов. Практически за Пепи и Любка този i20 Купе ще е първата собствена състезателна кола за екипажа. „Вярно е, но не е първият ми спортен автомобил – уточнява пилотът. – Първият, който купих – беше бившата Лада на Ясен Попов с бяло-зелено и червено, както я познават феновете, но така и не се състезавах с нея“. Точно по това време се раджа големия син на пилота – Валентин, което променя плановете за спорта на Пепи. „Сега освен опита да повторим титлата си, ще искаме по, като не преминаваме границата на лимита – нашата и тази на автомобила“, категоричен е шампиона за 2020 г., напомняйки, че през миналия сезон в Твърдица е успял да прескочи в една от отсечките две от „ер-двойките“ и това постижение за него има много по-голямо значение от всички останали времена, записани в това състезание.

снимка: петко станчев/rallyxpress
ДОБРО НАЧАЛО НА СЕЗОНА… В дряновското надбягване семейството на Пепи и Любка записа второто място в класа, което повори в Ихтиман, за да оформи титлата си с поледата край Дунав.

Стартът на Пещера за двамата дава две важни предимства, първото от които е, че и двата етапа са добре познати на Петър от участието му в Хеброс и България като навигатор на шампиона Крум Дончев. И, второто, че опитът, който Йорданов има много лесно може да бъде предаден на навигаторката му. „Трябва да се концентрира върху правилното подаване на информацията и никакво отпускане – ще атакуваме още от първите 20 до последните 20 сантиметра на отсечките.“ Последните приготовления на фамилията за първото им за годината участие ще са тази седмица, когато Хюндай-ят ще облече новата си цветна дреха, а в зависимост от това – или преди последните кройки, или след тях екипът ще направи и бърз тест.

„Недалече е от нас и сервиза е трасето – добро място, около 30 км, което обичайно използваме за проверките за направените промени“, допълва Пепи Йорданов.