Свалят гипса на Петьо Илиев със старта на ралито в Сливен

  • Home
  • Свалят гипса на Петьо Илиев със старта на ралито в Сливен

ШУМЕНСКИЯТ навигатор Петър Илиев (на снимката), който продължава възстановяването си след трагичния инцидент в Твърдица-Елена, ще бъде на старта на рали Сливен (4/6 септември), когато в сливенската многопрофилна болница Д-р Селимински окончателно ще освободят състезателя от гипса на десния крак. „Както се казва – ще проходя, вярно на патерици, но ще започне раздвижването“, заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт шуменецът. Това станало ясно, след като преди два дни Петьо мина на контролен преглед при лекуващият лекар д-р Хари Хрисантов. „Трябваше да бъда за контролния преглед в Сливен между 7 и 8 ч. сутринта, защото след това на д-р Хрисантов предстоеше операция, така че трябваше „контролата“ да бъде направена преди това“, допълва Петьо. Логистичната операция се повтаря пак с помощта на приятелите и, разбира се, на колегата в спорта Веселин Николаев-Линейката. Този път обаче свалянето на навигатора от осмия етаж, а след това и качването му обратно в апартамента на пилота в Шумен стават далече по-лесно, отколкото при връщането му от сливенската МБАЛ през юни.

снимка: веселин николаев-линейката
ОБРАТНО НАГОРЕ… След положителният контролен преглед в МБАЛ Д-р Селимински в Сливен, приятелите пренасят носилката с Петър Илиев към асансьора, за да върнат обратно в шуменския му апартамент.

„Неудобството за приятелите, които ми помогнаха беше, че трябваше да направим всичко на разсъмване, за да може Весо да стигне от Шумен в Сливен преди 8 часа.“ За щастие на навигатора, а и за приятелите на Петьо и феновете, новината е добра, а и не е една-единствена: възстановяването на състезателя върви нормално – това са показали рентгеновите снимки и след по-малко от три седмици ще започне да се движи с помощта на патериците.

Неприятното – че ще се наложи в жегите да прекара още 21 дни, пазейки кревата.