Раховец-Лясковец дублира списъка от миналото лято

  • Home
  • Раховец-Лясковец дублира списъка от миналото лято

СТОПРОЦЕНТОВО дублиране на бройката от регистрирани състезатели от миналия сезон правят домакините на четвъртото планинско състезание от календара за 2017 г. Раховец-Лясковец – 35. Така че опасенията за намаляване на участниците в класическите състезания от автомобилните шампионати може да се отнасят за другите дисциплини, но изглежда не важат за планинското първенство. Забележителното в списъка с регистрации за участие е това, че показва много силно присъствие на автомобили от RC4 (седем пилоти), но също и фактът, че във всеки един от записаните класове няма да няма по-малко състезатели от регулациите за формирането на пълен клас.

Сред заявените правят впечатление две напълно непознати за планинския шампионат имена – пазарджиклията Веселин Благов (ЕФКО Рейсинг Тим, Форд Фиеста, НС1) и варненецът Тихомир Танев (Етър рейсинг, Пежо 306). Двамата (виж списъка) за първи път ще получат своите стартови номера в планинския.

СПИСЪКЪТ НА ЗАЯВЕНИТЕ състезатели за предстоящия уикенд в планинско Раховец-Лясковец

За първи път ще чака за номерата си още заралията Стефан Георгиев (ЕФКО Рейсинг Тим, Форд Ескорт RS, НС2), който заради техническите си проблеми стартира в сезона едва от четвъртия му кръг. Бившият пилот №1 в една от последните анкети на спортните журналисти обаче няма да е сам, защото още едно каре от известни имена ще се пуснат в планинско Раховец-Лясковец: Велизар Ганев (Хоби кар, Фолксваген Голф, НС4), Стефан Стефанов (АРА Моторспорт, ВАЗ 2105, НС5), Иван Бакърджиев (Хасково, Ситроен Саксо, НС5) и Радко Петров (Вромос, Ситроен Саксо, НС5) – двамата директори и организатори на пистовите състезания в Хасково и Бургас.

:: От дорекцията на състезането обаче

обявиха, че реално списъкът на заявки
е с 36 автомобила, след као поради
техническа грешка от листата е бил
пропуснат Михаил Боев (АСК Скопион)
който е заяве за НС4 и ще се състезава
с автомобил ВАЗ 2108.