Първият спринтьор ще се върне за финала в неделя

  • Home
  • Първият спринтьор ще се върне за финала в неделя


РЕЗУЛТАТИТЕ на живо от финалното състезание в шампионата по ралиспринт можете да следите ТУК

ВСИЧКИТЕ детайли около новия ралиспринт могат да бъдат намерени на официалния сайт на състезанието – ТУК, както и на портала на АФБ – ТУК.

ПЪРВИЯТ ОФИЦИАЛЕН шампион на страната в спринтовия вариант на ралитата – Коце Щерев-Шпльоки и неговият кум и по съвместителство – ко-пилот Николай Арабаджиев (на снимката) ще се върнат в шампионата тази неделя, след като късно снощи, с усилията на втория в екипа, двамата пловдивчани успяха да скърпят бюджет за спринта в Пампорово. Щерев стана първият пилот, след като със съпругата си Ани Папазова спечелиха пълното (също първото – бел. ред.) спринтово първенство през 2016 г. „До снощи вечерта не бяхме сигурни, а след като разбрахме, че от ИНСА Ойл ще имам бюджет за състезанието, днес побързахме с Ники да направим и тестове“, похвали се за сайта с новините в българския автомобилен спорт Шпльоки. Завръщането на Шпльоки ще бъде със Субару Импреза WRX в RC2, предположително третата кола в този клас, след двете Фабия на Миро Ангелов и Тони Титов.

снимка: личен архив на пилота
ПРЕДИ ДА ТРЪГНАТ НАГОРЕ… Николай Арабаджиев и Коце Щерев се готвят да направят първото, след дълга пауза, качване в Субару-то, тествайки колата към Бяла черква за родопския старт в неделя.

„От хижа Здравец до Бяла черква се „пуснахме“, някакви си 20-тина километра“, допълни Щерев Да припомним, че двамата драматично стартираха в това първенство през април в Пещера, когато караха първоначално оспорвания в техническите си параметри, но после допуснат до старта ФИАТ Палио. За разлика от април в Пещера обаче, сега Щерев няма да разчита на фамилната подкрепа от бившата навигаторка и детето си, нито от баща си и майка си, след като една значителна част от фамилията на пилота е с КОВИД 19.

„Но ние сме наред и ще караме, за да дадем най-доброто от нас като екипаж“, заключи пловдивския пилот.