Пред Монте Карло

  • Home
  • Пред Монте Карло

КОИ СА НАЙ-ЕФЕКТИВНИТЕ шест шасита в заводските отбори на световните серии през миналото първенство ? Дали това са нови автомобили, произведени в халетата на професионалните екипи или са коли, които вече имат записани успехи в своята победна история още от 2017 г.? Дали и кой от трите Форд Фиеста WRC, управлявани през миналия сезон от действащият световен Себастиян Ожие, му е донесъл най-много точки, за да може пилотът да запише и шестото си световно постижение в своето и без друго респектиращо CV.

Втора поредна година сайтът с новините в българския автомобилен спорт прави опит да открие, с кое от…

Прочети още

ТРАДИЦИЯТА, МАКАР тя вече да не е същата, като тази от минали десетилетия, е спазена – 87-ото Рали Монте Карло (24/27 януари) отново открива Световния рали шампионат на ФИА. За шеста поредна година епицентърът на събитието ще бъде град Гап в департамент Високи Алпи във Франция. Тази година ралито действително ще започне в Гап вместо в Монте Карло. Това съкращава общото изминато разстояние от екипажите, както и общото време от началото до края на надпреварата, от момента на пристигането до награждаването.

За първи път тестовете на настройки на автомобилите в шейкдауна ще бъдат излъчвани по…

Прочети още

РЕШЕНИЕТО, че деветкратният световен шампион Себастиен Льоб ще има непълна програма от събитията в световните серии като съотборник на Тиери Нювил, беше прието като неочаквано, особено като се има предвид, че Хюндай i20 Купе WRC не беше напълно доказана кола. И до този момент остава неясно дали това не е едно подранило решение за корейския отбор, след поредния сезон без успех в битката титлата. Ето какво каза по време на Прeзентацията на отборите за световните серии на WRC 2019 лидера на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (на снимката горе) за предстоящия сезон.

– Както видяхме до края на 2018 г., Хюндай са…

Прочети още

24-ГОДИШНИЯТ финландски пилот Теему Сунинен (на снимката) влезе в центъра на вниманието на M-Sport като един от двамата редовни шофьори на световния шампионат на фабриката в тяхната пълна програма 2019 за Световния рали шампионат. Както се казва на точното място и точното време. Млад на възраст, но с най-високо състезателно темпо, зад волана на WRCar Теему е участвал само в тринадесет събития от шампионата, а в Португалия миналата година спечели само един подиум. Той е в комбина с 30-годишния Елфин Евънс, който вече има четири сезона в WRC.

Теему идва от района на Туусула в южната част на Финландия, район,…

Прочети още

ОТБОРЪТ на Ситроен Тотал Световен Рали Тим стартира своя нов сезон в Международното автомобилно шоу на сп. Аутоспорт в Нешънъл Ексхибишън Сентър в Бирмингъм с нови цветове в схемата на автомобила и с намерението да се атакува световната титла през 2019 г. Но също така Ситроен WRT, който вече е регистрирал 99 WRC победи от 1999 г. насам, ще атакува в новия сезон, решен да премине границата на стоте първи места от световните серии.

Десет дни след шоуто на Аутоспорт, реалните състезания за „шевроните“ започват по трудните пътища на предстоящото Рали Монте Карло (22/27 януари), в което отборът ще бъде…

Прочети още