Предстои да публикуват пълна История на ралито

  • Home
  • Предстои да публикуват пълна История на ралито
Предстои да публикуват пълна История на ралито

ФОРМАТЪТ на изданието 250 на 288 мм, 280 страници, 259 снимки и още над 50 други илюстрации. Книгата ще бъде издадена на три езика (английски, португалски и испански), произведени в пет версии предимно за Великобритания (и англоговорящите региони), Португалия, Испания, Бразилия и Южна Америка, като към всяка от версиите ще има специална глава за развитието на ралитата в своята специфична област.

В ПЪРВИЯ ДЕН от октомври, на книжния пазар предстои да се появи книга, която обхваща 125 -годишната история на ралитата от 1895 г. насам. Този общ труд почит към починалия през юни 2020 г. Мартин Холмс (на снимката), труд който е обединил рали журналисти и председателя на комисията по рали на ФИА. Историята на спорта включва развитието на ралито от неговото създаване през 19 век до края на 2020 г. с безпрецедентно обяснение за техническото развитие на автомобилите, участващи в ралита. Това започва с Деня на еманципацията във Великобритания и продължава през състезанията от град в град, включва надпреварите във Франция – събитията, които са в началото. А също и Монте-Карло – блясък и грешките в най-старото рали, туристически събори, тенденции и насоките, характеристиките на най-известните специални етапи, контурите и предизвикалата революция на една единна зона на обслужване. Историята включва приносите на покойния Мартин Холмс, автор на годишнините Пирели Световно Рали. Книгата е резултат от общата работа до последно между Франсиско Сантос бивш състезател по рали, шампион на пистата и моторспорт-журналист, сътрудник на няколко национални вестника и автомобилни списания във Великобритания, Бразилия и родната му Португалия.

Сантос също е утвърден автор и издател на книги за рали и състезания, включително Формула 1. Годишникът на Мартин Холмс е част от спорта от началото на 50-те години на миналия век, за което време като журналист, фотограф и състезател, през 2019 г. Холмс направи удивителните общо 500 състезания на WRC в кариерата си. След като дебютира в спорта като студент, Холмс се превърна в един от водещите светлина в двигателя на Сътън и Чийм Клъб, като допринася и редактира свой собствен бюлетин, а също и изпраща репортажи за Моторинг Нюз и Аутоспорт през шестдесетте.

Като състезател той стигна чак до WRC като пилот. През 1975 г. той публикува първата си книга Пирели Световно Рали, в която поредица всяка година, благодарение на Холмс, с изумителна дълбочина и детайли, са покрити световните шампионати и от всеки международен и вътрешен сериал по света, разчитайки на неговата уникална мрежа от журналисти, организатори на събития и членове на екипа. За да се гарантира безупречна точност!