По съображения за сигурност прекратяват спринта в Бургас

  • Home
  • По съображения за сигурност прекратяват спринта в Бургас

ПО СЪОБРАЖЕНИЯ за сигурност и и заради дъждът, който като библейски потоп се излива над трасето Равадиново, както и заради допълнителни опасности за участниците, дирекцията на състезанието и директорът на надпреварата Стефан Хаджилуков взеха решение за прекратяването на финала от шампионата. За това съобщи в експресна информация БТА. Така в последните две скоростни отсечки – Росенец 3 и Равадиново 2 са били преминати от колоната в режим на преход, спазвайки подредбата на екипажите с едноминутна разлика във времето и като обикновени участници в движението по пътната мрежа на страната. Това означава, че с изминатата до момента на прекратяване състезателна дистанция надминава изискуемите според регулациите 75 на сто от километраж, при които за класирането на екипажите се зачитат пълен брой от шампионата. Това означава, че финалното състезание от шампионата се печели от Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5), записали общо време от трите етапа 16:47.4 мин. Втори, на 1:29.0 мин, са Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2), а трети, на изоставане от 1:51.2 мин са старозагорците Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен С2 R2).

:: Така, според неофициалната информация следва, че в недовършеният трети спринт от годината, досегашният шампион Мирослав Ангелов губи титлата си само с 1 т. разлика (50, победи във Видин и Бургас), след като Тодоров (3-и във Видин, 2-и в Ихтиман и Бургас) събира в актива си днес 51 т.

снимка за rallyxpress: стефан чолаков
ГОЛЕМИ ВЪЛНИ И ПРИ БАВНО „ПЛУВАНЕ“… Снимката, направена от предната седалка на автомобил S1, с която наблюдателят на АФБ Стефан Чолаков е направил инспекцията на последните две скоростни отсечки, преди да бъде взето решението за прекратяване на спринта.