Падън показва Кона EV за рали на 15 ноември

  • Home
  • Падън показва Кона EV за рали на 15 ноември

НОВИЯТ МОДЕЛ на Хюндай – Кона EV, построен от кивито Хейдън Падън бе представен преди дни, но неговата премиера ще бъде в средата на следващия месец по време на специални демонстрации в Джакс Ридж. Представянето беше направено на пистата Хайланд Моторспорт Парк, където пред медиите застана победителят от рали Аржентина и екипът му, направи този автомобил в неговия рали-вариант на… ток. „За мен бе 100% гордост, когато карах колата за първи път“, заяви новозеландецът.

„Всички работеха толкова усилено – заявява Падън (на снимката), за да се случи това – някои от момчетата влагаха по 100 часа

в продължение на седмици до тук. Така че за всички нас представянето беше специален особено специален момент.“ Според Падън, екипът е работихме само с 30% мощност, но „отзивчивостта“ от автомобила е била повече от очевидна. В същото време Кона EV е много по-опростен в сравнение с конвенционален рали автомобил, след като броят на движещите се части е намален значително. Фирмата STARD доставя батерията, инвертора и мотора на автомобила, който се очаква да предлага около 900 к.с. в режим на изкачване на хълм.

снимка: официална страница на хейдън падън
ПОБЕДИТЕЛ И ЕНТУСИАЗИРАН ЕКИП… Хейдън Падън (крайният вляво) позира по време на представянето на електрическия рали-вариант на Хюндай Кона.

За по-дълги ралита, около половината от тази мощност ще бъде произведена от 1500 кг машина. „Имаме шест седмици преди старта – добави Падън. – Колата е готова за ново строителство с допълнителна работа. Целта е догодина да бъде готова за рали в пълния му вариант. Страхотно е да работите с този екип. Както казах, има само седем души, но всички сме толкова мотивирани – тук вършим същата работа, която европейските отбори постигат с десет пъти повече хора.

„При това, ние го правим със значително по-малък бюджет.“, завършва Падън.