Обрат на Дракон, Маршавелов декласиран след финала днес

  • Home
  • Обрат на Дракон, Маршавелов декласиран след финала днес


ТОВА Е ТРЕТИЯТ подобен случай, в който Маршавелов е спорно дисквалифициран в състезания от пистовия шампионат (Долна Митрополия 2015, Серес 2016 и сега Стара Загора 2018). В дисквалификациите, разбира се, няма нито нещо страшно, нито нещо необичайно. Това обаче при положение, че не се открива доста съмнителна последователност: във всеки един от трите посочени случая Пантелеева е член на съдийското тяло в тези състезания, а от събота до неделя след обед на Калояново тя е и наблюдателят на БФАС. Със сигурност, това е случайност, но тя не може да не прави впечатление на онези, които помнят разправиите които Пантелеева предизвика и край Плевен, и на Дракона преди две години, и вчерашните мотивировки.

ДВА ЧАСА, СЛЕД края на четвъртия кръг от така нареченият шампионат на затворен маршрут – Стара Загора 2018 г., за победител в Серия Макси бе обявен завършилият на второ място на писта Дракон-а Пламен Камбуров (на снимката). За това бе съобщено в пресрелийз от отбора на Автотранс, в който се казва:
„Камбуров потегли от първа позиция на стартовата решетка, след като бе най-бърз във вчерашните квалификации. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тим бе начело през цялата дистанция, но в самия й край бе неправомерно изпреварен. „Впоследствие спортните комисари на надпреварата взеха решение по точка 19.1.3 от правилника за провеждане на стартовете от шампионата на затворен маршрут и постановиха, че маневрата е била в нарушение на регламента.  „През цялото време водих в състезанието. На предпоследния завой в последната обиколка намалих скоростта заради жълт флаг. Моят конкурент или не го видя, или не разбирам какво стана, но ме изпревари. На пистата имаше димящ автомобил, разлято масло – затова и забавих темпото.
„Той
[Маршавелов] се възползва от ситуацията, но при жълт флаг нямаш право да изпреварваш. Абсолютно забранено е и с решение на спортните комисари съперникът ми бе дисквалифициран”, обясни шампионът за 2015 и 2016 г. на затворен маршрут. Освен снимката на новооцветеното Мицубиши на Камбуров, съобщението до медиите е придружено със снимка от решението на спортните комисари на писта Стара Загора Любомир Кордев, Валя Пантелеева и Иван Тонев.

СЪС СЪДИЙСКО РЕШЕНИЕ… Финала на старозагорската писта бе присъден от тримата спортни комисари на името на Пламен Камбуров.


СНИМКА ОТ РЕШЕНИЕТО на спортните комисари на писта Стара Загора, с което се декласира Константин Маршавелов и практически победата отива на името на Пламен Камбуров.

 
Междувременно от обора на Маршавелов – КА2 Рейсинг Тим също бе отправен протест до спортните комисари, от който обаче е видно, че те са отказали да го разглеждат.