Навалица от пилоти за финала на писта Дракон

  • Home
  • Навалица от пилоти за финала на писта Дракон

ИСТИНСКИ ГОЛЯМА навалица от пилоти ще се изсипе този уикенд на единственото специализирано трасе за автомобилни състезания у нас, когато на пистата Дракон край Калояново ще бъде финалът на скоростното първенство за сезон 2021. Както е известно още отпреди месец, стартът там ще бъде за отмененото от хасковската община състезание, което обаче неговите организатори свършиха всичко, за да не ощетят календара и финалът да затвори годината. Заявките, които днес официално се появиха на сайта на АФБ включват общо 62 имена в четирите класически серии (списъкът виж по-долу). „Направихме и невъзможното, за да опазим хасковската марка в първенството, макар да организираме състезанието на Калояново, както вече сме го правили – каза за сайта с новините човекът, с чето име главно се свързва надпреварата в кв. Орфей в Хасково Иван Бакърджиев (на снимката горе). Дългата пауза между последната писта (Стара Загора), както и след последното голямо автомобилно състезание в страната – рали Стари столици в началото на септември, обяснява защо бройката на регистрираните пилоти е така висока. Пак поради тази състезателна суша, наложена от ковид-ограниченията и двете недели на избори в републиката, пък със сигурност ще доведат и многобройна публика.

СПИСЪКЪТ с регистрираните за последното за годината състезание от първенството на затворен маршрут и писта.

Още повече, че само в една от четирите серии – тази на „спортистите“ шампионът е ясен и той беше предизвестен с финала в Зарата – Йордан Методиев (Дианел Рейсинг, Хонда Сивик) още там отбеляза дублиране на титлата си от сезон 2020. В останалите три групи – на вечните „лададжии“, в Туринг и при „максималистите“ всичко ще трябва да се реши именно на трасето на Калояново.

снимка за rallyxpress: асен илиев

НЕ САМО НАЙ-БЪРЗ, НО И НАЙ-ЕФЕКТИВЕН… След като на старозагорското трасе русенецът спечели безапелационно и квалификациите, и състезанието, Йордан Методиев предсрочно си гарантира повторението на титлата от миналото първенство в Серия Спорт.