Макинен: За Отт Хюндай е дългосрочен план…

  • Home
  • Макинен: За Отт Хюндай е дългосрочен план…

ТИМОВИЯТ шеф на Тойота Газоо Рейсинг Томи Макинен смята, че това първенство, независимо от пандемичните размествания на пластовете, можеше да се окаже много скучно. Това при положение, че действащият световен шампион Отт Танак не беше напуснал екипа на Томи Макинен в края на миналия сезон, за да се прехвърли при корейския екип на Хюндай Моторспорт. Като един от интересните моменти сега, 4-кратният световен шампион сочи Кале Рованпера с неговия актив в сериите и позицията му в класирането при пилотите.  

„Когато разговарях с Отт (на снимката) миналата година, той спомена, че би искал да разгледа други отбори – обяснява Макинен за специализирания сайт MSM. – Казах напълно открито и приятелски, че самия аз помня времето, когато се състезавах, винаги мислех и търсех къде да отида.

„Това е техният [на пилотите] живот. А кариерата така или иначе обикновено не е толкова дълго нещо. И разбира се, ако искате да отидете, както си представях за Отт, тогава трябва да го направите. „Ако погледнете настоящия ни екип, имаме силен отбор, независимо, че сме загубили действащия световен шампион. Все още сме пред него и играта е много интересна.