Любо Каменов демотивиран, две титли вече са овакантени

  • Home
  • Любо Каменов демотивиран, две титли вече са овакантени


:: Събота, 8 април. 7:30 – 11:30 ч. – Административен преглед; 8:00 – 11:30 ч. – Технически преглед (8:00 – 9:10 – класове RC5 и НС5, 9:10 – 10:00 – класове RC4 и НС4, 10:00 – 10:45 ч. – класове RC3 и НС3, 10:45 -11:30 ч. – класове RC1, RC2, НС1 и НС2); 11:45 ч. – Първо заседание на спортните комисари; 12:45 ч. – откриване на състезанието, публикуване на стартовия списък и брифинг със състезателите. 13:00 ч. – Начало на първата от трите тренировки.

:: Неделя, 8 април. 9:00 ч. – Обявяване на стартовия списък; 9:30 ч. – спиране на движението до 16:00 ч.; 10:30 ч. – Старт на първия от трите състезателни маншове.

НАПЪЛНО НЕОБЯСНИМО, но за първи път през последните две години първенството започва без действащият шампион Любен Каменов (на снимката), който записва кръгла нула за началото на годината. Каква точно е причината панагюрецът да отсъства от Мемориал Валери Великов и дали това е поредният пилот, който предпочита участията си в шампионатите на съседите пред първенствата от националните надпревари? „Една- единствена – вече нямам никаква мотивация, за да участвам в шампионата – обясни пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Каменов. „Състезанията ми костват нерви, за парите не говорим… Не изпитвам удоволствието да отида да се състезавам, там да ми се образуват нерви и да се върна след състезание ядосан и натоварен…“ Отделно като обяснение за отсъствието му от Мемориала Каменов изтъква и крайно забавените във времето резервни части, с които да подготви „кавалериста“ си. „Преведох парите на 1 февруари, с гаранциите, че всичко ще пристигне десет дни по-късно – обяснява панагюрецът. – Частите пристигнаха… на 29 март! Как да се оправя?“

снимка: rallyxpress
И УСМИХНАТ ЗА 2017… След като е взел решението да кара преобладаващо в шампионата на северните ни съседи, Любен Каменов има вид на човек, който не си троши нервите…

Още през миналата година в частни разговори Любен Каменов споделяше, че участията му в румънските планински състезания, точно обратно – носят му удоволствие, приятни емоции и изживявания заради много различната атмосфера и отношението на колегите там. „Искам да направя състезания и класиране в Румъния, в Българя може и да стартирам в едно-две състезания, но само толкова. Не съм решил къде, нито пък кога“, допълва трикратният шампион. Той обяснява, че за него допълнителното натоварване идва и от това, че правилата се променят всяка година, че се правят от различни хора с различни идеи, а това не е добре за спорта.

снимка: александър спиров/apix

ГОЛЕМИЯТ ОТСЪСТВАЩ… В кервана тази година №1 вече е овакантен, Любен Каменов няма да стартира в Шумен, което означава, че от Мемориала започва битката за неговите две титли, които той няма да защитава тази година. По-рано през тази година от защитаване на титлата се отказаха Пламен Стайков и навигаторът му Давид Кварацхелия, прехвърляйки активността си единствено към балканската купа и вземайки грузински лицензи за участие с новия тим Стайков Рейсинг Джорджия. В различно време Екатерина Стратиева, Тихомир Стратиев, както и навигаторите Добрин Борисов и Румен Манолов бяха състезателите, които са участвали в надпревари „под чужд флаг“. Първите трима караха в два поредни сезона в шампионата на румънците по рали, а Румен Манолов в продължение на 5 години имаше сръбски състезателен лиценз.