Латвала стяга Ярис за старта в Коимбра

  • Home
  • Латвала стяга Ярис за старта в Коимбра

НА ТОЗИ клип от Ю-Туб (виж ТУК), може в рамките на 3:12 мин да проследите работата на Юхо Ханинен, който кара Тойота Ярис WRC (на снимката долу) върху класическа макадамова настилка по време на тест.

ТОЧНО В ОСТАВАЩИТЕ до старта на първото рали Хърватска от световните серии (22/25 април), в Тойота Газоо Рейсинг WRT са концентрирани върху… подготовката на Ярис WRC за старта на четвъртото от състезанията за сезон 2021 на шампионата. С класическото състезание Водафон Рали Португалия (20/25 май), започва серията от пет макадамови надпревари в шампионата на ФИА за този сезон. За този уикенд отборът на Яри-Мати Латвала е предвидил тестове, в които машината да бъде подготвена за скоростните тестове върху макадам, които предстоят на екипажите на японския тим. Работейки по програмата си за подготовка, група от отбора на Латвала е „паркирала“ на неназована от специализираните сайтове трасе в Испания.

Също така целта на екипът е, заедно с официалния тестов пилот на Тойота Газоо Рейсинг WRТ Юхо Ханинен (на снимката горе), не само сетинга на Ярис WRC за португалската макадамова гонка, но и събирането на повече информация за новите изделия на Пирели, които реално за първи път ще бъдат изпробвани на земна настилка в шампионата именно в четвъртото за годината рали.